aA
Lietuvos socialdemokratų partijos, vadovaujamos premjero Algirdo Brazausko, populiarumas vis mažėja, tačiau socialdemokratai ir toliau turi geriausius šansus laimėti Seimo rinkimus.
Seimo nariai
© ELTA
Kaip rodo apklausa, kurią sausio mėnesį atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija "Baltijos tyrimai", Lietuvos socialdemokratų partiją palaiko 15,2 proc. apklaustų gyventojų, o šios partijos populiarumas per mėnesį sumažėjo 1,8 proc.

Į antrąją vietą įsiveržė Lietuvos krikščionys demokratai, aplenkę Lietuvos liberalų sąjungą. Krikščionis demokratus palaiko 7,8 proc. rinkėjų, jų populiarumas per mėnesį smuktelėjo 0,5 proc. Liberalus remia 7,2 proc. gyventojų, jų populiarumas pakilo nežymiai - 0,1 proc.

Galimybes patekti į Seimą susigrąžino Naujoji sąjunga (socialliberalai), kuriuos remia 6,9 proc. rinkėjų. Jų populiarumas per mėnesį išaugo 3,7 proc. ir jie užėmė ketvirtąją populiariausių partijų sąrašo vietą.

Privalomojo 5 proc. balsų barjero, kad patektų į Seimą, nepavyktų įveikti Tėvynės sąjungai (Lietuvos konservatoriams), už kuriuos balsuotų 4,8 proc. gyventojų. Konservatorių populiarumas per mėnesį pakilo 0,9 proc.

Šeštojoje vietoje yra Lietuvos valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjunga, už kurią savo balsus atiduotų 3,3 proc. gyventojų. Septintoje vietoje yra Lietuvos centro sąjunga, kurią remia 2,8 proc. rinkėjų.

Likusios partijos surinktų mažiau nei 1 proc. rinkėjų balsų.

Apklausos duomenimis, rinkimuose nedalyvautų 19,2 proc. rinkėjų - 0,3 proc. mažiau, nei gruodį. Už kurią partiją atiduoti savo balsą, nežino 27,1 proc. gyventojų - 5,4 proc. daugiau, nei gruodį .

Eiliniai Seimo rinkimai vyks 2004-ųjų metų rudenį.

Apklausos rezultatus penktadienį paskelbė dienraštis "Lietuvos žinios".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.