aA
Vasario 16 dieną Kijeve įvyks Ukrainos Liaudies Rucho (ULR) susivienijimo suvažiavimas, ketvirtadienį pranešė šio judėjimo lyderis Genadijus Udovenka. Pasak jo, dabar rengiami dokumentai suvažiavimui, taip pat svarstomi finansavimo ir kiti organizaciniai klausimais.
ULR lyderis pabrėžė, jog vienijimasis - ne mechaninis procesas". Jis taip pat priminė, kad jo vadovaujama Rucho dalis nuolat glaudžiai bendradarbiauja su kita Ukrainos Liaudies Rucho dalimi, kuriai vadovauja Jurijus Kostenka, Aukščiausiosios Rados frakcijose bei sudarytame rinkimų bloke "Mūsų Ukraina".

Suvažiavime bus pasirašyti susivienijimo dokumentai ir patvirtintas suvienijimo proceso planas, nes, pasak G.Udovenkos, vykstant šiam procesui gali iškilti "daugiausiai problemų".

J.Kostenka, savo ruožtu, sakė, jog "techniškai suvienyti abi partijas bus sunku, nes per kelerius metus nusistovėjo kiekvienos jų pozicijos ir atsirado savo problemų". Tačiau, jo nuomone, svarbiausia susivienijimo problema yra tai, jog "iki šiol Ukrainos valdžia nesuinteresuota, kad susikurtu stipri politinė jėga".

J.Kostenka taip pat pareiškė, kad būtina sukurti stiprią politinę dešiniojo centro partiją, ir tada "bus galima nutraukti partijų ir politinių lyderių klonavimą".

Ukrainos Liaudies Ruchas suskilo 1999 metų pradžioje, kai dalis partijos nepritarė Viačeslavo Černovilo (žuvusio automobilio avarijoje 1999 metų kovą) vadovavimo metodams. V.Černovilo pasekėjų lyderiu tapo G.Udovenka, o atskilusiems partijos nariams ėmė vadovauti J.Kostenka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.