aA
Irano vyriausiasis vadovas ajatola Ali Khamenei ketvirtadienį apibūdino Jungtinių Valstijų prezidentą George'ą W.Bushą kaip "ištroškusį žmonių kraujo". "Bushas kalba kraujo ištroškusio žmogaus tonu", - sakė A.Khamenei , kmentuodamas antradienį JAV prezidento pasakytą metinę kalbą, kurioje jis įvardijo Iraną kaip vieną iš tarptautinės "blogio ašies" šalių.
"Bushas grasina ir kaltina pasaulio šalis ir tautas esant blogas, nors per pastaruosius kelerius metus būtent amerikiečiai labiausiai rėmė režimus, kurie represuoja žmones, pardavinėjo mirtinus ginklus ir plėšė nacijų turtą", - sakė A.Khamenei.

"Irano Islamo Respublika didžiuojasi, tapusi didžiausio pasaulyje šėtono įsiūčio ir neapykantos taikiniu", - pridūrė M.Khamenei, pavartodamas Irano režimo pamėgtą Jungtinių Valstijų apibūdinimą. Teheranas ir Vašingtonas nuo 1980 metų nepalaiko diplomatinių santykių.

Savo kalboje apie padėtį šalyje G.W.Bushas įvardijo Iraną, Iraką ir Šiaurės Korėją kaip šalis, remiančias terorizmą, ir įspėjo, kad jos gali tapti nauju JAV vykdomos antiteroristinės operacijos taikiniu.

Irano prezidentas Mohammadas Khatami trečiadienį taip pat pasmerkė "karingas, įžeidžiančias ir antiiraniškas" JAV prezidento pastabas. "Šie pareiškimai buvo karingi ir įžeidžiantys didžiai Irano tautai", - pabrėžė M.Khatami per kabineto susitikimą pasakytoje kalboje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.