aA
Palestiniečių nacionalinė administracija reikalauja, kad Izraelis išmokėtų 7,5 milijardo JAV dolerių kompensacijas už nuostolius turizmo ir prekybos sferose, kurie buvo patirti dėl palestiniečių ir Izraelio konflikto.
Ketvirtadienį administracijos finansų ministras Muchamedas an-Našašibis pareiškė, jog Izraelis "pavogė šiuos pinigus iš palestiniečių liaudies". Ministras žadėjo, jog, pinigams susigrąžinti palestiniečių vadovybė kreipsis paramos į Jungtinių Tautų Organizaciją ir Europos Sąjungą.

Savo ruožtu Izraelio ministras pirmininkas Arielis Šaronas suformavo specialią komisiją, kuri turės nustatyti nuostolius, patirtus jo šalies ūkio dėl palestiniečių ekstremistų veiksmų.

Žydų valstybė ketina kompensuoti šiuos nuostolius iš areštuotų lėšų, kurios turėjo būti perduotos palestiniečių nacionalinei administracijai. Iš viso areštuota suma sudaro apie 400 milijonų JAV dolerių per metus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.