aA
Ketvirtadienį Niurnberge startavo didžiausia pasaulyje kasmetinė žaislų paroda, kurioje daugiau kaip vieną milijoną gaminių pristato daugiau kaip 2,8 tūkst. bendrovių iš 54 pasaulio valstybių.
Žaislas
Žaislas
Organizatoriai pareiškė, jog parodoje, kuri veiks iki vasario 5 dienos, yra apie 60 tūkst. naujovių. Vokietijos gamintojai pareiškė, jog praėjusiais metais žaislų prekybos apimtys beveik neaugo ir sudarė apie 3,2 milijardo eurų (2,75 milijardo JAV dolerių), o šiemet didelis prekybos apimčių augimas neprognozuojamas.

Ekspertai teigia, jog, pasirodžius naujajai "Microsoft" žaidimų konsolei "Xbox" ir "Nintendo" konsolei "Game Cube" žaislų gamintojų rinkos dalys tiesiog bus iš naujo paskirstytos. "Xbox" prekyboje Vokietijoje pasirodys nuo kovo 14 dienos, o "Game Cube" - nuo gegužės 3 dienos. Į kiekvienos konsolės komplektą įeina apie 20 žaidimų.

Tuo tarpu klasikiniuose žaisluose, pavyzdžiui, pliušiniuose meškiukuose ar traukinukuose, vis dažniau montuojamos mikroschemų kontroliuojamos funkcijos.

Vokietijos žaislų gamintojų federacijos atstovė Korina Princen teigia, jog žaislų pramonėje po rugsėjo 11 dienos teroristinių išpuolių JAV pastebimas klasikinių žaislų atgimimas.

Užsienio šalis, kuriai parodoje atstovauja daugiausia bendrovių, yra Honkongas, kurio metinės žaislų, lėlių ir žaidimų prekybos apimtys siekia 9,1 milijardo JAV dolerių. Apie 50 proc. šių žaislų parduodama JAV rinkoje, o 25 proc. - Europoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.