aA
Egipto sveikatos apsaugos ministerija nubaudė šešis medikus, kurie darėsi asmenukes traukinių susidūrimo vietoje, ir perkėlė juos dirbti į atokų šalies rajoną.
Traukinio avarija Egipte
Traukinio avarija Egipte
© Reuters / Scanpix

Šis incidentas sukėlė didelį visuomenės pasipiktinimą.

Penktadienį netoli Aleksandrijos miesto susidūrus dviem traukiniams žuvo 41 žmogus. Tai buvo viena didžiausių geležinkelio avarijų per Egipto istoriją.

Nuotraukos, kuriose greitosios pagalbos medikai užfiksuoti besidarantys asmenukes, sukėlė pasipiktinimo bangą socialiniuose tinkluose. Žmonės ragino nubausti šiuos medikus.

Sveikatos apsaugos ministerijos Greitosios pagalbos paslaugų skyriaus vadovas Ahmedas al Ansari agentūrai AFP sakė, kad šeši medikai buvo nubausti – perkelti dirbti į vakarinę Sivos oazę.

„Toks elgesys buvo netinkamas“, – pabrėžė jis.

Iki šio incidento Egipto greitosios pagalbos medikai šalyje buvo giriami už tai, kad dažnai dirba itin pavojingomis sąlygomis, ypač per 2011 metų Arabų pavasario protestus bei vėliau kilusią smurto bangą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.