aA
Žaibišku greičiu augant įtampai tarp Šiaurės Korėjos ir JAV, abiejų šalių lyderiai nevengia aštrių pasisakymų ir netgi atvirų grasinimų vienas kito atžvilgiu. Štai JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusią savaitę savo tviterio paskyroje publikavo tokią žinutę: „Kariniai sprendiniai dabar visiškai paruošti, užtaisyti ir parengti, jeigu Šiaurės Korėja pasielgtų neprotingai. Tikėkimės, (tos šalies lyderis) Kim Jong Unas ras kitą kelią!“.
Vyras paskundė D. Trumpą tviteriui dėl grasinimo branduoliniu karu
© twitter

Ji neliko nepastebėta kitų tviterio vartotojų. Štai Kalas Pennas, buvęs nepriklausomas Baltųjų rūmų patarėjas, kreipėsi tiesiai į socialinio tinklo „Twitter“ administraciją klausdamas, ar tokie grasinimai yra suderinami su šio socialinio tinklo taisyklėmis.

„Ei, tviteri, ar grasinimas branduoliniu karu nėra taisyklių pažeidimas? Atrodo visiškai aišku, kad tu negali grasinti masiniu nužudymu per branduolinį karą, ar ne, tviteri?“ (...) - savo žinutėje klausia jis.

Jis taip pat pridėjo paveiksliuką iš „Twitterio“, kuriame matomos šio socialinio tinklo taisyklės. Jose rašoma, kad tviteris netoleruoja grasinimų ar žmonių, kurie nori kitiems žmonėms pakenkti, juos nužudyti ar linki tam tikroms grupėms ligų ir t.t.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas paskyros tviteryje neturi. Belieka tik spėlioti, kokio masto grasinimai skambėtų šiame socialiniame tinkle, jeigu jis nuspręstų tokią paskyrą susikurti.

DELFI.lt