aA
Seimo Liberalų frakcija siūlys opozicinių partijų Politinio bendradarbiavimo tarybai svarstyti sveikatos apsaugos ministro Konstantino Romualdo Dobrovolskio atitikimą einamoms pareigoms.
Romualdas Dobrovolskis
Romualdas Dobrovolskis
© "Ekstra"
Tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje, kaip praneša ELTA, sakė Seimo Liberalų frakcijai atstovaujantis Klemensas Rimšelis.

"Nenorime pasakyti, kad rinksime parašus interpeliacijai, bet sveikatos apsaugos problemos yra akivaizdžios, jos nejuda iš mirties taško. Tai reikia svarstyti", sakė K. Rimšelis.

Jis priminė, kad pernai jau buvo surengta interpeliacija sveikatos apsaugos ministrui. "Tuomet rinkdami parašus dėl interpeliacijos atkreipėme dėmesį į prastą situaciją sveikatos apsaugos srityje, į nesugebėjimą tvarkytis, tačiau buvo motyvuojama, kad ministras neseniai dirba", pažymėjo K. Rimšelis.

ELTA primena, kad pernai lapkričio mėnesį surengta interpeliacija sveikatos apsaugos ministrui patyrė fiasko. Už nepasitikėjimą juo balsavo tik 15 parlamentarų - perpus mažiau nei buvo pasirašę interpeliaciją. Seimo narių centristų inicijuotoje interpeliacijoje ministras K. R. Dobrovolskis buvo kaltintas dėl mažėjančio sveikatos apsaugos sistemos finansavimo, lėtų reformos tempų, vaistų kompensavimo politikos. Interpeliaciją buvo pasirašę 33 Seimo nariai iš opozicijos.

Seimo Liberalų frakcijos narys Juozas Matulevičius spaudos konferencijoje akcentavo būtinybę įvesti medikų privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą. Pasak jo, net ir aukščiausios kvalifikacijos profesionalai nėra apdrausti nuo klaidų. Jo nuomone, drausti medikus turėtų gydymo įstaigos, nes esant dabartiniams mažiems atlyginimams gydytojai nebeturi lėšų savanoriškai draustis.

Seimo narys J. Matulevičius pažymėjo, kad neveikia Pacientų žalos atlyginimo įstatymas, nes tam nėra lėšų ir trūksta, jo nuomone, valdančiųjų politinės valios.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.