aA
Grupuotė, kuri tvirtina Pakistane pagrobusi "The Wall Street Journal" reporterį, trečiadienį žiniasklaidos priemonėms išsiuntė elektronines žinutes, kuriomis grasina jį po 24 valandų nužudyti, jei JAV vyriausybė nepaleis Afganistano karo metu suimtų pakistaniečių.
Pearlas
© BBC News
Elektroninėje žinutėje, kuri buvo nusiųsta "The Wall Street Journal", CNN ir "The New York Times", teigiama, kad korespondentas Danielis Pearlas yra Izraelio šnipas. Be to, kitiems Pakistane dirbantiems JAV žurnalistams nurodoma per tris dienas išvykti iš šalies.

"Mes apklausėme poną D.Pearlą ir padarėme išvadą, kad, priešingai, nei manėme anksčiau, jis nedirba CŽV", - grupuotės žinutę, kurioje buvo ir dvi D.Pearlo nuotraukos, citavo CNN.

"Iš tikrųjų jis dirba "Mossad" (Izraelio žvalgybai), todėl per 24 val. mes jam įvykdysime mirties bausmę, jei Amerika neįvykdys mūsų reikalavimų", - rašoma toliau.

Kol kas neaišku, kada baigsis tas 24 valandų periodas.

"The Wall Street Journal" paneigė tvirtinimą, kad D.Pearlas yra Izraelio šnipas, taip pat, kaip ir ankstesnės žinutės teiginį, kad jis šnipinėjo JAV vyriausybei.

Interviu CNN D.Pearlo žmona Marianne Pearl sakė, kad ji ir jos vyras į Pakistaną atvažiavo "norėdami daugiau sužinoti apie (šios šalies) žmones ir rašyti apie jų pažiūras".

"Esu nėščia. Turėsiu kūdikį. Mes kaip galėdami stengiamės kurti geresnį pasaulį, - sakė M.Pearl, taip pat žurnalistė. - Tai skambūs žodžiai, bet tai mūsų gyvenimas. ... aš myliu Pakistaną".

38 metų D.Pearlas rašė straipsnį apie Richardą Reidą, kuris įtariamas mėginimu lėktuve susprogdinti batuose paslėptus sprogmenis ir kurio Jungtinėse Valstijose laukia teismas.

Paprastai Pearlai interviu ima kartu, bet Marianne CNN sakė, kad tą vakarą, kai Danielis buvo pagrobtas, ji blogai jautėsi ir niekur nėjo.

Pakistano sostinės Islamabado policija sakė dėl D.Pearlo pagrobimo sulaikiusi radikalios islamistų grupuotės "Jamaat al-Fuqra" lyderį Mubaraką Ali Gilani, kuris laikomas pagrindiniu bylos įtariamuoju.

D.Pearlas prieš savaitę dingo Karačyje Pakistano pietuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.