aA
Vieni žinomiausių vadinamosios Rolando Pakso komandos žmonių - eksministrai Jonas Lionginas ir Eugenijus Maldeikis - neketina tapti Liberalų demokratų partijos nariais. Kaip rašo "Respublika", buvę dviejų R.Pakso vadovaujamų vyriausybių ministrai teigia esą persisotinę partine veikla.
Jonas Lionginas
Jonas Lionginas
Be to, nuo veiklos būsimoje R.Pakso partijoje juos sulaiko ir "asmeniniai motyvai".

"Tokį sprendimą priėmiau pats. Jau buvau vienos partijos narys ir nusprendžiau, kad tai paskutinė partija mano gyvenime", - dienraščiui sakė buvęs finansų ministras J.Lionginas.

Paklaustas, ar bus Liberalų demokratų partijos sąrašuose per kitus Seimo rinkimus, J.Lionginas pareiškė, kad iki tol "dar reikia pagyventi".

Tuo tarpu Seimo Nepriklausomos frakcijos seniūnu tapęs E.Maldeikis sprendimą nestoti į naują partiją aiškino ir tam tikrais politiniais sumetimais.

"Man svarbiausias prioritetas dabar yra veikla Seime ir Nepriklausomoje frakcijoje. Frakcijos funkcijos gerokai platesnės nei vienos partijos interesai", - sakė buvęs ūkio ministras E.Maldeikis.

Jis teigė esąs sotus partine veikla ir nematąs reikalo blaškytis. Be to, E.Maldeikis pabrėžė, kad naujoji partija dar nėra susikūrusi.

"Naujajai partijai dabar svarbiausias dalykas - savivaldybių rinkimai. Kai partija susikurs, tada ir Seimo frakcija suformuos detalesnę poziciją tiek jos, tiek kitų Seimo rinkimų atžvilgiu", - tvirtino E.Maldeikis.

E.Maldeikis ir J.Lionginas šių metų sausio pradžioje kartu su R.Paksu ir dar keliais bendražygiais buvo pašalinti iš Lietuvos liberalų sąjungos. Be to, 1999 metais reikšdami nepritarimą sutarčiai su JAV bendrove "Williams" jie atsistatydino iš Vyriausybės, o tų metų gale visi trys tapo Liberalų sąjungos nariais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.