aA
Irakas, kurį Vašingtonas įvardijo kaip vieną tarptautinės "blogio ašies" šalių, trečiadienį apkaltino Jungtinių Valstijų prezidentą George'ą W.Bushą vykdant "valstybinį terorizmą".
G.W.Bush
"Jungtinės Valstijos kartu su sionistais yra vienintelė šalis pasaulyje, kuri praktikuoja valstybinį terorizmą prieš jų norams nepaklūstančias tautas ir vyriausybes, pasinaudodama kovos su terorizmo šaltiniais pretekstu", - sakė Irako parlamento ryšių su arabų ir kitomis užsienio šalimis komisijos pirmininkas Salemas al-Qubaissi.

JAV prezidento "kalba aiškiai rodo, kad Vašingtono politika nukreipta prieš arabus ir musulmonams", sakė S.al-Qubaissi agentūrai AFP.

Antradienį Kongresui pasakytoje metinėje kalboje apie padėtį šalyje G.W.Bushas įvardijo Iraną, Iraką ir Šiaurės Korėją kaip tarptautinę "blogio ašį" ir įspėjo, kad šios šalys netrukus gali tapti JAV pradėtos antiteroristinės karo operacijos taikiniu.

S.al-Qubaissi sakė, kad ši prezidento G.W.Busho kalba yra "dalis pastaruoju metu JAV administracijos reiškiamų priekaištų, kuriais siekiama parengti viešąją nuomonę pritarti naujai atakai" prieš Iraką.

Jis pabrėžė, kad "ginklus, apie kuriuos kalba Bushas, visiškai sunaikino Jungtinių Tautų nuginklavimo grupės".

"Irako tauta turi galios ir valios atremti Jungtinių Valstijų ir sionistų agresiją bei sužlugdyti jų planus, kokių kvailystės aktų besigriebtų JAV administracija", - sakė Irako parlamentaras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.