aA
Estijos prezidentas Arnoldas Ruutelis siūlo renovuoti Narvos elektrines šalies gyventojų lėšomis, nes, jo manymu, žmonės noriai investuos pinigus į energetiką.
Prezidentas interviu televizijos kanalui ETV sakė, jog toks lėšų telkimas elektrinėms renovuoti sužadins "kolektyvinį jausmą, kad strateginę šaką kontroliuoja visi gyventojai".

Šalies energetikos bendrovės "Eesti Energia" valdybos pirmininkas Gunnaras Okkas (Gunaras Okas) pranešė, kad jau buvo svarstoma galimybė paleisti į apyvartą vekselius Narvos elektrinių remontui finansuoti.

Anksčiau renovacijos planai buvo siejami su privačių investuotojų lėšomis, tačiau metų pradžioje ketinimas parduoti 49 proc. Narvos elektrinių akcijų Jungtinių Valstijų koncernui "NRG Energy" buvo atšauktas.

Estijos vyriausybė sausį paskelbė panaikinanti sandorį su NRG dėl akcinės bendrovės "Narvos elektrinės" privatizavimo ir pavedė ekonomikos ministrui per tris mėnesius pateikti alternatyvinį energetikos komplekso rekonstravimo planą.

Estijos premjeras praėjusio mėnesio pabaigoje perspėjo apie vyriausybės ketinimus atmesti sandorį su "NRG Energy", jei šis iki metų pabaigos neįvykdys įsipareigojimo užtikrinti 4,5 mlrd. kronų (1 mlrd. litų) paskolų gavimą elektrinių modernizavimui, nereikalaujant valstybės garantijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.