aA
Tėvynės Sąjunga (Lietuvos konservatoriai) atmeta kai kuriuose pranešimuose primygtinai brukamą klaidingą mintį, esą konservatoriai griežtai prieštarauja 7 metų pereinamajam laikotarpiui, per kurį būtų ribojamas laisvas žemės pardavimas.
A.Vidžiūnas ir A.Kubilius
A.Vidžiūnas ir A.Kubilius
Konservatorių frakcijos požiūriu, toks pereinamasis laikotarpis gali būti siūlomas įvairiomis formomis arba tiesiogiai jį išsiderėjus su Europos Sąjunga, arba įtvirtinus Konstitucijos 47-ojo straipsnio pataisas lydinčiame saugiklių įstatyme.

ELTA primena, kad politikų, žemdirbių nesutarimai dėl pereinamojo laikotarpio, jo trukmės, įtvirtinimo būdo nutolino Seime planuotą pirmąjį balsavimą dėl Konstitucijos 47-ojo straipsnio pataisos projekto. Ši Europos Sąjungos teisę atitinkanti pataisa numato dirbamos žemės pardavimą užsienio piliečiams, juridiniams asmenims.

Konservatorių frakcija apkaltino socialdemokratus "sugriovus beveik metus derintą ir jau pasiektą susitarimą su opozicinėmis frakcijomis dėl Konstitucijos pataisų, lydinčių įstatymų ir kitų saugiklių".

Iš principo neprieštaraudama pereinamajam laikotarpiui, konservatorių frakcija primygtinai reikalauja kuo skubiau socialdemokratus atsakyti į klausimus, ar Vyriausybė derybose su ES prašys pereinamojo laikotarpio laisvam žemės pardavimui Lietuvoje, kaip naujoji socialdemokratų pozicija suderinama su Seimo komisijos parengtais Konstitucijos ir atitinkamų teisės aktų pakeitimo projektais.

"Pabrėžiame, kad socialdemokratų blaškymasis, valdančiosios koalicijos Seime ir Vyriausybės nesusikalbėjimas šiuo bei kitais klausimais mums yra nesuprantamas ir nepriimtinas", rašoma Tėvynės Sąjungos frakcijos pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.