aA
Vidaus reikalų ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis įspėja vidaus reikalų sistemos pareigūnus nepolitikuoti tarnybos metu.
Policininkai
Policininkai
© ELTA
Pasak trečiadienį išplatinto Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešimo spaudai, ministras nurodė Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, VRM Vidaus tarnybos pulkų vadovams, kad jų vadovaujamų įstaigų tarnybinėse patalpose bei tarnybos metu nebūtų organizuojami pareigūnų susirinkimai, susiję su politinių partijų veikla.

"Gavome informaciją, kad pareigūnai bus surinkti į salę ir klausysis Seimo narių pamokymų"
J.Bernatonis:

Kaip BNS sakė J.Bernatonis, pretekstu tokiam nurodymui tapo sausio 29 dieną Šiaulių rajone opozicinės Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) organizuotas susitikimas su parlamentarais - šios partijos vadovybės atstovais Andriumi Kubiliumi bei Jurgiu Razma.

"Gavome informaciją, kad pareigūnai bus surinkti į salę ir klausysis Seimo narių pamokymų", - BNS korespondentui sakė ministras. Valstybės tarnybos įstatymas draudžia valstybės tarnautojams dalyvauti politinėje veikloje tarnybos metu.

VRM atstovo spaudai Leono Minkevičiaus teigimu, ministerijos susirūpinimą sukėlė prieš parlamentarų susitikimą su pareigūnais išplatinti skelbimai.

Pasak jo, skelbimuose susitikimas buvo pristatomas kaip akcijos "Sakyk žmogau!" dalis, į pareigūnus kreipėsi "A.Kubilius ir jo bendražygiai", pareigūnai susitikti su minėtais politikais buvę kviečiami darbo metu - 11 valandą, o skelbimą pasirašė TS(LK) Šiaulių rajono skyriaus koordinacinė taryba.

"Nors prezidento rinkimai vyks tik šių metų gruodžio mėnesį, ministrui J.Bernatoniui kelia susirūpinimą, jog politinės partijos pradėjo rengti susitikimus su VRM sistemos pareigūnais. Tokie susitikimai darbo metu ir statutinių įstaigų tarnybinėse patalpose ne tik trukdo vidaus reikalų sistemos darbui, bet ir prieštarauja įstatymams", - tvirtinama ministerijos išplatintame pranešime.

Kaip žinoma, A.Kubilių konservatoriai yra oficialiai paskelbę savo kandidatu būsimuosiuose prezidento rinkimuose. Konservatorių politikai taip pat yra pripažinę, jog jų visame krašte organizuojama akcija "Sakyk, žmogau!", kurios metu rengiami susitikimai su įvairių visuomenės grupių, institucijų atstovais, yra būdas geriau pasiruošti artėjantiems prezidento bei savivaldos rinkimams.

Nors ir kritiškai atsiliepęs apie politikų ir policijos pareigūnų susitikimą, J.Bernatonis sakė kol kas nematąs pagrindo pastarųjų bausti.

Susitikime dalyvavęs konservatorius J.Razma kategoriškai atmetė įtarimus, jog buvo mėginta įvelti policijos darbuotojus į politinę veiklą.

Konservatorius BNS korespondentui sakė su pareigūnais susitikęs kaip Seimo narys, tokiu būdu vykdydamas parlamentaro pareigas bei naudodamasis Seimo Statute nurodytomis teisėmis.

"Kaip politikai, turime teisę lankytis bet kokiuose kolektyvuose. Seimo nariui reikia žinoti visas problemas, o nepasikalbėjus su pačiais darbuotojais, to nepadarysi", - sakė J.Razma.

Parlamentaras pareiškė, jog susitikime su Šiaulių rajono policijos pareigūnais buvo aptariamos jų darbo problemos, o jį surengti padėjo ne vietiniai konservatoriai, bet jo "visuomeniniai padėjėjai".

"Galite patikrinti mano visuomeninių padėjėjų sąrašą - jų turiu virš šimto", - BNS sakė konservatorius. J.Razmos teigimu, susitikime dalyvavo tik jis pats bei apie 8-10 policijos pareigūnų, o priešingai, nei nurodyta skelbime, A.Kubiliaus jame nebuvo.

Tačiau kartu parlamentaras pripažino, jog vietiniai susitikimo organizatoriai skelbdami apie jį "gal kiek ir persistengė".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.