Praėjusių metų pabaigoje užgimusi iniciatyva šalies mokiniams padovanoti po kompiuteriuką, kuris juos paskatintų susidomėti programavimu, šiuo metu turi tikslą 2017 metų rudenį visiems Lietuvos penktokams įteikti po vieną tokį įrenginį.

Pastaruoju metu kompiuteriukų vaikams komanda ieško rėmėjų, kurie padėtų šį siekį įgyvendinti.

Kaip pažadėjo „Tele2“ korporacinės komunikacijos vadovas Baltijos šalims A. Baranauskas, operatorius šiam projektui paaukos po eurą už kiekvieną jo „Facebook“ įrašo pasidalijimą.

Kartu su vienu iš projekto iniciatorių Povilu Poderskiu nufilmuotame vaizdo įraše A. Baranauskas dalintis kviečia paplonintu balsu, naudoja linksmus papildytos realybės elementus.

Penktadienį apie 16 val. įrašu buvo pasidaliję maždaug 1,4 tūkst. vartotojų, tarp jų žurnalistas Andrius Tapinas, ekonomistas Raimondas Kuodis ir kiti.

A. Baranausko paskelbtas konkursas baigiasi vidurnaktį iš penktadienio į šeštadienį.

Liepos pradžioje skelbta, kad tuo metu buvo surinkta beveik penktadalis (3,5 tūkst.) planuojamų mikrokompiuterių.

Mintis kilo diskusijos metu

Kaip praėjusių metų pabaigoje DELFI sakė vienas kompiuteriukų vaikams iniciatorių Kristijonas Leipus, tokia mintis kilo vienos diskusijos „Facebook“ metu.

„Norint iš tikro kažką naudingo dovanoti mokiniams, vienas geresnių variantų – mikrokompiuteriai. „Raspberry Pi Zero“ kainuoja tik 5 dolerius, o pakėlus biudžetą vaikui iki 10–15 eurų jau galima turėti ir minimalius priedus – kokius led'us prijungiamus, adapterius, išversti ir atspausdinti knygą-gidą. Investicija santykiniai nedidelė ir jau po 10 metų jausis rezultatai“, – teigė jis.

Vėliau šią mintį išplėtojo Vilniaus miesto mero patarėjas P. Poderskis. Jis teigė, kad tai būtų realus ir stiprus spyris inovacijoms į priekį.

„Tai būtų smulkmena kelių didesnių kompanijų rinkodaros biudžete. Bet kartu tai būtų realus paskatinimas mokytis programuoti ir drąsiai žengti į naujojo pasaulio iššūkius. Tai užpildytų regionų bibliotekas, vaikai dar daugiau rastų veiklos mokyklose“, – tuomet teigė jis.

Anot P. Poderskio, svarbiausia, kad išdalinti mikrokompiuteriai ir mokomoji medžiaga paskatintų vaikus domėtis informacinėmis technologijomis ir leistų Lietuvai neprapulti ketvirtosios industrinės revoliucijos aušroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)