Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Rygos meras Nilas Ušakovas, Lietuvos ambasadorius Latvijoje Artūras Žurauskas, statybų generalinio rangovo SIA „Merks“ valdybos pirmininkas Oskaras Ozolinis, „Akropolis Group“ direktorė Saulė Zabulionytė ir kiti svečiai.

Pasak „Akropolis Group“ direktorės S. Zabulionytės, istoriškai svarbioje teritorijoje duris atversiantis prekybos centras taps nauju traukos tašku. Taip pat bus išsaugotas istorinis palikimas ir sukurta 1500 darbo vietų.

„Buvusio Kuznecovo porceliano ir fajanso fabriko teritorijoje šiandien mes verčiame naują šios istorinės vietos puslapį – jau greitai čia duris atvers naujas traukos centras. „Akropolis“ taps moderniausiu prekybos ir pramogų centru Latvijos sostinėje, o Rygos gyventojams ir svečiams ne tik suteiksime unikalių laisvalaikio bei apsipirkimo patirčių, bet ir sukursime 1500 naujų darbo vietų. Norime, kad „Akropolio“ lankytojai čia rastų draugišką aplinką, kurioje kiekvienas jaustųsi gerai ir turėtų galimybę kokybiškai leisti laiką su šeima“, – sakė S.Zabulionytė.

Renginio metu Rygos meras N. Ušakovas akcentavo projekto svarbą miestui ir džiaugėsi, kad buvo pasirinkta būtent ši vieta.

„Bet kuris miestas džiaugtųsi investuotojais, pasiruošusiais skirti 200 milijonų eurų didžiulės apleistos teritorijos atkūrimui ir sukursiančiais 1500 naujų darbo vietų. Todėl Ryga labai džiaugiasi, kad šis projektas įgyvendinamas būtent čia. Miesto vardu norėčiau „Akropoliui“ palinkėti sėkmės ne tik prekyboje, bet ir atliekant ypač svarbią socialinę funkciją – pasiūlyti laisvalaikio ir poilsio galimybes čia gyvenantiems žmonėms, kuriems tai yra itin aktualu“, – sakė Rygos meras.

Rygos „Akropolis“ yra vienas didžiausių ir reikšmingiausių komercinio nekilnojamojo turto projektų, įgyvendinamų Latvijoje per pastarąjį dešimtmetį. 98 000 kv.m ploto centre įsikurs daugiau nei 200 parduotuvių, kavinių ir restoranų, ledo arena, kino centras, boulingo klubas, vaikų žaidimo erdvė ir 9000 kv.m ploto aukščiausios klasės biurų pastatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)