aA
Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė Lenkijoje sveikinosi su žmonėmis ir dalino autografus, pirmadienį pradėdami dviejų šalių draugišką kelionę, kurios tikslas pabrėžti draugiškus Europos Sąjungą paliekančios Britanijos ryšius su ES.
Lenkijoje lankosi karališkoji šeima
Lenkijoje lankosi karališkoji šeima
© Reuters / Scanpix

Iš Varšuvos oro uosto automobilių kortežas juos atvežė iki prezidentūros rūmų, kur jie susitiko priešpiečių su prezidentu Andrzejumi Duda ir pirmąją šalies ponia Agata Kornhauser-Duda bei apsilankė rūmų soduose. Po priešpiečių karališkoji pora pasivaikščiojo prie rūmų kur juos pasitiko didelė minia žmonių mojuojančių Britanijos ir Lenkijos vėliavomis

Į pirmąjį oficialų vizitą į Lenkiją, karališkoji pora pasiėmė ir savo vaikus princą George'ą, kuriam šeštadienį sukaks ketveri, ir dvimetę princesę Charlottę. Tikimasi, kad vaikai pritrauks daug dėmesio šioje kelionėje, kurią Britanijos žiniasklaida vadina mėginimų suminkštinti Britanijos „Brexit“ diplomatiją. Varšuvos Belvederio rūmuose, kuriuose apgyvendinta karališkoji šeima, įrengta vaikų žaidimų aikštelė.

Kunigaikštienė atvykdama vilkėjo Alexander'o McQueeno baltą sijoną ir švarkelį, ant rankų ji laikė dukrelę princesę Charlottę aprengtą rausva gėlėta suknele be rankovių. Princas Williamas vilkėjo tamsų fraką, o princas George'as šortus ir marškinėlius.

Antradienį karališkoji šeima keliaus į prie Baltijos jūros esantį Gdanską, kur aplankys Šekspyro teatro repliką ir susitiks su buvusiu šalies prezidentu Lechu Walęsa, vienu pagrindinių veikėjų, Lenkijoje nuverčiant komunizmą. Trečiadienį svečiai išvyks į Berlyną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.