aA
Jordanijoje karinis teismas nuteisė kalėti iki gyvos galvos kaltinamąjį byloje dėl incidento prie karinės bazės, informuoja naujienų agentūra „Associated Press“.
Jordanijos karys nuteistas kalėti iki gyvos galvos už JAV karo instruktorių nužudymą
© AFP / Scanpix

Per susišaudymą, įvykusį praėjusių metų lapkritį Jordanijos karinių oro pajėgų bazėje, žuvo trys JAV karo instruktoriai. Incidentas įvyko šalies pietuose įsikūrusioje Princo Faisalo karinių oro pajėgų bazėje.

Pentagonas patvirtino, kad per susišaudymą žuvo trys amerikiečių karo instruktoriai, kurie Jordanijoje rengė vietos karo pajėgas.

Susišaudymas įvyko prie oro pajėgų bazės vartų. Automobilis buvo apšaudytas, jam įvažiuojant į bazę. Kaip iš pradžių skelbė Jordanijos agentūra „Peta“, automobilis mėgino įvažiuoti į bazės teritoriją, ignoruodamas objekto apsaugos reikalavimus sustoti, o automobiliui, kuriuo važiavo amerikiečiai, prie vartų nesustojus, į jį buvo atidengta ugnis.

Pirmadienį teismas nuteisė ugnį atidengusį Jordanijos karį kalėti iki gyvos galvos griežto režimo kolonijoje. Karys atsisakė pripažinti savo kaltę. Jo tvirtinimu, jis atidengė ugnį, baimindamasis dėl galimo išpuolio bazėje.

Iš viso Jordanijoje dirba apie du tūkstančius JAV karių, dalyvaujančių kovos su teroristine grupuote IS tarptautinės koalicijos kampanijoje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.