aA
Šeštadienio vakarą, apie apie 20 val. Vilniaus rajone, Skaidiškių kaime policijos pareigūnai įsivėlė į veiksmo filmo vertas gaudynes. Nepaklusęs reikalavimui sustoti „Audi 80“ vairuotojas buvo užblokuotas miške, tačiau gražiuoju pasiduoti jis neketino.
„Kobra 11“ Vilniaus rajone: miške užspeistas vairuotojas bandė pervažiuoti pareigūnus, šie atsakė šūviais ir dujomis
© DELFI / Ainis Gurevičius

Policijos departamentas praneša, kad pareigūnams išlipus iš tarnybinio automobilio ir pradėjus artintis prie „Audi“, jo vairuotojas įjungė atbulinės eigos pavarą ir pradėjo važiuoti atgal.

Bėglys automobiliu važiavo tiesiai į pareigūnus. Vilniaus apskr. VPK Kelių policijos patruliai nepasimetė ir panaudojo tarnybinius ginklus.

Automobilio „Audi“ vairuotojas net ir peršautomis galinėmis padangomis nebuvo linkęs pasiduoti. Vairuotojas paspaudė greičio pedalą ir, pavojingai manevruodamas, važiavo gilyn į mišką. Kelionė vyras baigė įvažiavęs į aukštą žolę. Čia pagaliau sustojo.

Policijos pareigūnams teko panaudoti kovinių imtinių veiksmus bei ašarines dujas, tik tuomet pagaliau pavyko sulaikyti aršų ir atkaklų „Audi 80“ vairuotą.

Paaiškėjo, kodėl vyras taip stengėsi dingti ir pareigūnų akiračio. 1986 m. gimusiam vyrui nustatytas 1,72 prom. girtumas.

Vyras uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 7 d. (Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.)

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.