aA
Buvęs Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius trečiadienį, Jungtinių Tautų (JT) karo nusikaltimų tribunole svarstant jo kaltintojų apeliaciją, pasiprašė paleidžiamas ir pažadėjo atvykti į visus teismo posėdžius.
S.Miloševič
S.Miloševič
© BBC News
"Būtų logiška ir teisinga mane paleisti, aš nepabėgsiu", - pirmininkaujančiam teisėjui Claude'ui Jorda sakė S.Miloševičius.

"Esu pasirengęs atvykti į bet kokį teismo posėdį, nes šios kovos neketinu praleisti", - baigdamas 15 minučių užtrukusį piktą monologą pridūrė jis.

Jungtinių Tautų karo nusikaltimų tribunolas trečiadienį atidėjo S.Miloševičiaus kaltintojų pateiktos apeliacijos svarstymą.

Šioje apeliacijoje prašoma panaikinti žemesnės instancijos teismo sprendimą suskirstyti S.Miloševičiaus teismo procesą į dvi dalis.

"Mes paskelbsime nutarimą kiek galima greičiau", - pasibaigus trečiadienio posėdžiui sakė pirmininkaujantis teisėjas C.Jorda.

S.Miloševičiui yra sudaryti trys kaltinamieji aktai dėl karo nusikaltimų, kurie praėjusį dešimtmetį buvo įvykdyti Kroatijoje, Bosnijoje ir Kosove.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.