aA
Sinoptikai sako, kad sekmadienį Lietuvoje bus saulėta ir šilta, tačiau kai kur Lietuvoje gali palyti. Kitą savaitę orai dar šils, ir savaitgalis šalyje prognozuojamas itin šiltas.
Palangos paplūdimys
Palangos paplūdimys
© DELFI / Domantas Pipas

„Kol kas labai smarkiai orai nesiskiria, sekmadienio naktį - tarp 7 ir 12 laipsnių šilumos, vietomis tik šilčiau gali būti laipsniu kitu, o dieną taip pat panaši temperatūra - aukščiausia sieks 18-23 laipsnius, na, ir lietaus nedaug - naktį nedidelė tikimybė, nebent paryčiais rytiniame šalies pakraštyje, o dieną - rytiniuose rajonuose ir kai kuriuose vakariniuose, ypač pietvakariniuose, gali palyti trumpai, bet kol kas didelio lietaus rimto neprognozuojame“, - LRT radijui sakė sinoptikė Edita Gečaitė.

Pasak jos, kitos savaitės pradžioje bus lietuviškai vasarai būdingi orai - naktį lietaus mažiau, pirmadienio naktį į vakarinius rajonus jo atneš atmosferos frontas, o dieną trumpi lietūs numatomi daugelyje rajonų, galima ir perkūnija.

„Tos debesuotos naktys savaitės pradžios bus truputėlį šiltesnės - 9-14 laipsnių, o dienomis vyraus 17-20 laipsnių šiluma“, - sakė sinoptikė.

„Kol kas atrodo gera naujiena atkeliauja nuo trečiadienio, kada lietaus tikimybė mažėja, kad taip šventai be lietaus, negalėčiau pasakyti, gali būti pavieniai lietūs dieną, o orai šils po trupučiuką ir savaitgalį jau gali būti ir karštoka. kiek, dar tikslinsime, bet jau savaitės viduryje pasieks 25-26 laipsnius, ne visur, bet visoje Lietuvoje tikrai perkops per 20“, - kalbėjo E. Gečaitė.

Šeštadienį dieną oro temperatūra buvo tarp 19 ir 20 laipsnių šilumos, Vilniuje - 19 laipsnių, o pajūryje - 18 laipsnių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.