aA
Kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson nevertina savo patarėjo Lino Kontrimo elgesio, trukdant žurnalistams atlikti savo darbą, nes tai vyko ne darbo metu. Pats L. Kontrimas nuo žurnalistų penktadienio rytą atsitvėrė tylos siena.
Liana Ruokytė-Jonsson
Liana Ruokytė-Jonsson
© DELFI / Domantas Pipas

Kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson nevertina savo patarėjo Lino Kontrimo elgesio, trukdant žurnalistams atlikti savo darbą, nes esą neturi apie tai žinių. Pats L. Kontrimas nuo žurnalistų penktadienio rytą atsitvėrė tylos siena.

„Ministrė neturi jokių žinių apie kurio nors savo patarėjo nederamą elgesį su žurnalistais ar kitais asmenimis, todėl į šį jūsų klausimą negali atsakyti. Taip, ministrei yra žinoma, kad vakar L. Kontrimas su sūnumi po darbo lankėsi savo žmonos įmonės biure“, - tokį komentarą DELFI perdavė ministrės atstovas spaudai Viktoras Bachmetjevas.

L. Kontrimas patarinėja ministrei Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo ir medijų ir informacinio raštingumo klausimais. Su juo pačiu penktadienio iki pietų DELFI nepavyko susisiekti. Patarėjas nekelia telefono ragelio.

Linas Kontrimas
Linas Kontrimas
© DELFI / Tomas Vinickas

Bandė trukdyti žurnalistams

Naujienų BNS aprašė, kad jis ketvirtadienį vakare, būdamas viešųjų ryšių bendrovės „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose, kur vyko buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio susitikimas, bandė trukdyti žurnalistams sužinoti, ar agentūros patalpose yra minėti asmenys.

BNS žurnalistams ketvirtadienio pavakare atvykus į agentūrą „PR Service / Edelman Affiliate“, jos įkūrėjas L.Kontrimas pirmiausia atkreipė dėmesį, jog tai yra privati bendrovės teritorija.

Atkreipus dėmesį, kad pats L.Kontrimas yra kultūros ministrės patarėjas darbo metu besilankantis privačios bendrovės teritorijoje, pastarasis iš pradžių sutiko atsakyti į BNS klausimus. Paklaustas, ar čia vyksta susitikimas, kur dalyvauja R.Karbauskis ir G.Kildišienė, jis pakvietė į šalia įėjimo esantį kabinetą.

„Mes padarysime viską, kad jums nereikėtų sukti galvos“, – žurnalistus patikino L.Kontrimas, paklaustas, ar gali užtikrinti, kad tuo metu, kol kalbėsis su žurnalistais, nebus bandoma slapta iš patalpų išvesti susitikimo dalyvių. Užėjus į kabinetą, kultūros ministrės patarėjas uždarė duris ir kūnu užtvėrė išėjimą. Dėl to žurnalistai negalėjo matyti vaizdo į pagrindinį patalpų koridorių.

Žurnalistams paprašius išleisti iš kabineto bei pabandžius atidaryti duris L.Kontrimas prispaudė jas koja. Ministrės patarėjas leido žurnalistams išeiti iš patalpų užsiminus apie varžomą jų laisvę ir įspėjus apie galimą kreipimąsi į policiją dėl minėtų veiksmų. Prieš tai teigęs, jog yra pasiruošęs atsakyti į visus žurnalistų klausimus, L.Kontrimas netrukus pasišalino iš jo sutuoktinės Romualdos Stonkutės vadovaujamos agentūros patalpų.

Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis
© DELFI / Karolina Pansevič

Teigė kalbėjęs apie galimą partnerystę

Penktadienį DELFI redakcijoje viešėjęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis paaiškino, kad jo partija ieško viešųjų ryšių specialistų, kurie padėtų geriau komunikuoti partijos veiklą.

Be to esą kalbėta apie skleidžiamus gandus, kad jis prisidėjo prie G. Kildišienės knygos „Atvirai“ leidimo, tačiau galiausiai esą nuspręsta atlikti socialinį eksperimentą – susitikimo dalyviai neva tiesiog sėdėjo ir analizavo, kaip žurnalistai dirba, o galiausiai nutarė istoriją užbaigti ir išeiti iš patalpų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.