aA
Singapūre sugriuvus nebaigtai statyti greitkelio estakadai žuvo darbininkas ir dar dešimt buvo sužeisti, penktadienį pranešė tarnybos.
Sugriuvusi estakada Singapūrejavascript:void(0);
Sugriuvusi estakada Singapūrejavascript:void(0);
© AFP / Scanpix

Per retą statybų incidentą šiame mieste-valstybėje žuvęs darbininkas ir trys iš sužeistųjų yra Kinijos piliečiai, kiti septyni sužeisti darbininkai atvykę iš Bangladešo, sakė pareigūnai.

Vietos žiniasklaida žuvusįjį įvardijo kaip 31 metų Chen Yinchuaną.

Į paryčiais įvykusios nelaimės vietą atskubėjo 60 gelbėtojų.

Internete paskelbtose nuotraukose matyti griuvėsiai ir pastolių liekanos tarp kurių gelbėtojai niūrų rytą ieškojo likusių gyvų žmonių.

„Darbo vietoje nelaimės metu buvo 11 darbininkų; vienas jų žuvo, o kiti dešimt sužeisti“, – pranešė Singapūro sausumos transporto tarnyba ir pridūrė, kad sužeistieji nuvežti į ligoninę.

Tarnybos pranešė, kad rasti visi statybų vietoje įvykio metu buvę darbininkai.

„Pradėtas tyrimas dėl nelaimės priežasčių: būtina ištirti kas buvo pražiūrėta ir kokios yra saugumo spragos, kurias turime nedelsiant ištaisyti“, – sakoma transporto valdybos pranešime.

Singapūras taiko itin griežtus saugumo reikalavimus, todėl nelaimės statybų aikštelėse labai retos. Didesnę dalį statybų pasiturinčiame mieste-valstybėje atlieka darbuotojai migrantai, į šalį atvykstantys su trumpalaikiais darbo leidimais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.