aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė žada pasirašyti urėdijų reformą įgalinančias Miškų įstatymo pataisas, tačiau kritikuoja valdančiuosius už „buldozerinę politiką“.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Karolina Pansevič

„Pataisas pasirašysiu, o procesą vertinu kritiškai, manyčiau, kad visa pavasario sesija turėtų būti valdančiajai daugumai pamoka, ir kad jau laikas iš arogantiškos buldozerinės politikos pereiti prie politinio proceso, ir reikia tapti politikais“, - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė nesikiša į ginčus valdančiosios koalicijos viduje ir nesureagavo į socialdemokratų lyderio Gintauto Palucko teiginius, kad dėl likimo valdančiojoje koalicijoje spręs rudenį.

„Išties, kas yra svarbu, kad valdančioji dauguma, vienokia ar kitokia, turi gebėti priimti sprendimus ir įstatymus, na o kokia kompanija bus rudenį, laikas parodys. Man svarbiausia, kad būtų priimami reikalingi sprendimai“, - sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė taip pat pakartojo savo jau anksčiau išsakytą palaikymą Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatai šildymui.

„Dėl šildymo lengvatos visada pasisakiau kritiškai, manau, kad tai yra labai socialiai jautri lengvata, liečianti net 700 tūkst. Lietuvos gyventojų, ir kad tai yra klaida ją nuimti“, - sakė D. Grybauskaitė.

Seimas šią savaitę priėmė Miškų įstatymą, kuris iniciatyvą dėl urėdijų reformos perleidžia Vyriausybei. Įstatymas priimtas po to, kai „valstiečiai-žalieji“ mainais į naują PVM lengvatą išsiderėjo opozicijoje esančių konservatorių palaikymą. Socialdemokratai reformos neparėmė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.