aA
Šalia Papua Naujosios Gvinėjos krantų trečiadienį buvo užfiksuotas 6,4 balo žemės drebėjimas, bet cunamio pavojus nebuvo paskelbtas, pranešė pareigūnai.
Šalia Papua Naujosios Gvinėjos įvyko 6,4 balo drebėjimas
© Shutterstock nuotr.

Požeminis smūgis, kurio židinys buvo 46 km gylyje, užfiksuotas netoli tankiai apgyvento Naujosios Airijos regiono, apie 110 km į pietryčius nuo Kokopo miesto, informavo JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Havajuose įsikūręs Ramiojo vandenyno regiono cunamių perspėjimo centras paskelbė, kad cunamių pavojaus nėra. Tuo tarpu vyriausybinės agentūros „Geoscience Australia“ seismologai nurodė, kad šis žemės drebėjimas galėjo padaryti žalos tik 49 km spinduliu aplink epicentrą.

Žemės drebėjimai yra dažni ties Papua Naująja Gvinėja, kurios teritorija priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno ugnies žiedui – aktyviai tektoninei zonai, kurioje dažnai įvyksta žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.