aA
Baigėsi laikas, kai Birmingamo verslininkės Kay Hammond suorganizuotame internetiniame žmonos aukcione visi norintys galėjo siūlyti savo kainą. Vienas iš interneto naršytojų, Benas Webbas, už jos ranką pasiūlė 251 tūkst. dolerių (1,004 mln.. litų), t.y. tūkstančiu dolerių daugiau nei pradinė kaina.
Nors aukcione apsilankė daugiau kaip 38 tūkst. smalsuolių, tačiau tik du iš jų ryžosi pasiūlyti savo kainą.

24 metų K.Hammond pažadėjo iš pradžių susitikti su aukcioną laimėjusiu vyru ir tik tada nuspręsti, ar ištekės už jo.

Internetinių aukcionų sistemos QXL atstovė spaudai teigė: “K.Hammond buvo sukūrusi dvigubą kainos siūlymo sistemą, t.y. realūs aukciono dalyviai jai turėjo atsiųsti ir elektroninį patvirtinimo laišką. B.Webbas tai padarė. Dabar mes nusiųsime jai pasveikinimo laišką, patvirtinantį, jog aukcionas jau baigtas, ir suteiksime informaciją apie laimėtoją. Dabar jau jos eilė žengti kitą žingsnį”.

“Šis aukcionas pritraukė daugybę smalsuolių. Tiesą pasakius, aukcione pasiūlytas dalykas nėra tai, už ką visi norėtų siūlyti pinigus, tačiau visiems tai labai įdomu. Tai pirmas mūsų surengtas tokio pobūdžio aukcionas. Kay pati nurodė savo sąlygas. Nepatarčiau niekam ryžtis tokiam aukcionui kaip pokštui”.

K.Hammond paneigė, kad šiuo aukcionu ji siekė viešumo, tačiau pripažino, jog ji per daug užimta, kad turėtų laiko ieškotis partnerio.

Keli anksčiau jos surengti aukcionai buvo atšaukti, nes fiktyvių smalsuolių pasiūlyta kaina pasiekė net milijardą dolerių. Šį kartą ji iš anksto išplatino įspėjimą, jog fiktyviems aukciono dalyviams gresia teisminis persekiojimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.