aA
Saudo Arabijoje antradienį buvo įvykdytos mirties bausmės keturiems vyrams, nuteistiems už „teroristinius nusikaltimus“, įskaitant policijos užpuolimus ir dalyvavimą riaušėse šiitiškame Katifo rajone, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Saudo Arabijoje keturiems vyrams dėl riaušių įvykdytos mirties bausmės
© AFP/Scanpix

Mirties bausmės įvykdytos Zaherui al Basri, Yusofui al Meshikhesui, Mahdi al Sayyeghui ir Amjadui al Emeibidui, sakoma ministerijos pareiškime, kurį paskelbė valstybinė televizija „al Ekhbariyah“.

Jie buvo nuteisti už „nepaklusimą valdovui“ ir bandymą „kurstyti maištauti“ šioje sunitų dominuojamoje karalystėje, sakoma pareiškime. Buvo pripažinta jų kaltė dėl šaudymo į policijos centrus šiitų kaimuose Katife Rytų provincijoje, dalyvavimo riaušėse, padegamųjų bombų svaidymo į saugumo pajėgas ir vyriausybės objektus.

Egzekucijos buvo įvykdytos dažnėjant išpuoliams prieš policiją Katife, kur gyvena reikšminga karalystės šiitų mažumos dalis. Šiitai Saudo Arabijoje seniai skundžiasi, kad yra stumiami į užribį.

Šeštadienį Katife du policijos pareigūnai buvo sužeisti per ataką prieš patrulį, o ketvirtadienį tame pačiame rajone per bombos sprogimą žuvo policijos kapralas.

Dar vienas policininkas žuvo ir trys buvo sužeisti per bombos sprogimą Katife praėjusios savaitės antradienį. Praėjusį mėnesį per bombų sprogimus šiame rajone žuvo trys žmonės, tarp jų – policininkas.

Neramumai Katifą krečia nuo 2011 metų, kai kilo lygybės reikalaujančių šiitų protestai. Pareigūnai dėl neramumų kaltina „teroristus“ ir narkotikų prekeivius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.