aA
Pasitvirtinus žiniasklaidai paviešintiems faktams, kad dėl generalinio urėdo ir šilumininkų medžioklės galimai buvo pakeista net NATO pratybų eiga, aplinkos ministras Kęstutis Navickas žada reikalauti visų pirma Marijampolės miškų urėdo atsakomybės.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas
© DELFI / Andrius Ufartas

„Aš sužinojau šiandien tą faktą. Kiek klausinėjau, pasirodo, kariškiai derino prieš mėnesį, kad bus tos pratybos. Jeigu tai tiesa, tai aš tikrai reikalausiu urėdo, pirmiausia Marijampolės urėdo, atsakomybės, nes privatūs interesai negali būti ypač už valstybės gynimo interesus aukštesni“, - antradienį Seime žurnalistams sakė K. Navickas.

Kaip rašė portalas „DELFI“, dėl generalinio miškų urėdo Rimanto Prūsaičio, jo sūnaus, verslo konsultanto Liudo Prūsaičio, ir įtakingo šilumininkų atstovo, bendrovės „Litesko“ filialo „Alytaus energija“ direktoriaus Vytauto Čeponio medžioklės Marijampolės rajone, Šunskų girioje, buvo pakeista tą dieną tame pačiame miško masyve vykusių tarptautinių NATO karinių pratybų „Kardo kirtis“, skirtų vadinamojo Suvalkų karinio koridoriaus gynybos mokymams, pratybų eiga.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.