aA
Aplinkos ministras Kęstutis Navickas sako, kad Seimui priėmus Miškų įstatymo pataisas, urėdijos iki 2019 metų bus sujungtos į vieną juridinį asmenį, tačiau žadama atleisti mažiau darbuotojų, nei skelbta anksčiau. Preliminariai Seimas jau leido Vyriausybei spręsti, kiek urėdijų palikti, o galutinai bus balsuojama po pietų.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas
© DELFI / Domantas Pipas

„Pagal mūsų planus, 2019 metų sausio 1 dienai urėdų turėtų nelikti“, - po Miškų įstatymo pataisų svarstymo Seime žurnalistams sakė ministras.

K.Navicko teigimu, Seimo antradienį ketinamos priimti Miškų įstatymo pataisos „atriš rankas“ Vyriausybei įgyvendinti jos parengtą projektą.

„Kriterijų, kokiais (remiantis - BNS) turi būti steigiamos urėdijos ar paliekamos (senosios -BNS), nebelieka - Vyriausybė nuspręs“, - sakė aplinkos ministras.

Pristatydama Seimui urėdijų pertvarkos planą, Aplinkos ministerija siūlė palikti 25-26 urėdijas, tačiau ne kaip juridinius vienetus. Dabar K.Navickas sako, kad jų skaičius gali keistis.

„Dabar, kai atsiversime naują lapą, dar kartą persvarstysime, gali būti įvairiai, tik noriu pabrėžti, kad jos jokiais atvejais neliks juridiniais asmenimis. Tai bus vienas juridinis asmuo“, - pareiškė K.Navickas.

Aplinkos ministerija siūlė, kad visus valstybinius miškus valdytų valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“, kuri būtų įsteigta sujungus dabartines 42 miškų urėdijas.

Paklaustas, kiek miškininkų neteks darbo dėl reformos, ministras tikino, kad jų gali būti net mažiau negu planuota anksčiau.

„Tiesiogiai dirbantys miške, lieka visi - toks yra pažadas, to mes ir laikomės, o per konsolidavimą - matysime“, - teigė jis.

Pasak K.Navicko, ministerija anksčiau buvo suplanavusi atleisti apie 400 urėdijų darbuotojų: „Dabar skaičius gali būti ir mažesnis“.

Urėdijose kartu su administracijos darbuotojais šiuo metu dirba apie 4 tūkst. žmonių.

Pasak jo, miškų valdymo pertvarka didins jo skaidrumą ir įmonių veiklos efektyvumą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.