aA
Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pasienyje su Padniestre sulaikė rusų pulkininką Valerijų Gratovą, kovojusį Donbase, separatistų pusėje. Apie tai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė žurnalistas Andrejus Caplijenka, praneša inforesist.org.
Ukrainiečiai sulaikė rusų pulkininką, kovojusį Donbase
© AP / Scanpix

Jis papasakojo, kad perėjęs sieną su Padniestre „pensininkas“ Vojtenka turėjo tapti tikru rusų pulkininku V. Gratovu, anksčiau vadovavusiu asmeninei nepripažintos Padniestrės respublikos prezidento apsaugai.

Remiantis A. Caplijenkos pateikiama informacija, šiuo metu V. Gratovas yra savarankiškai pasiskelbusios Luhansko liaudies respublikos separatistų instruktorius. Maža to, šis asmuo, kaip teigiama, palaiko bičiuliškus santykius su separatistų lyderiais, žinomais Givio bei Motorolos pravardėmis, ir „Donecko liaudies respublikos“ vadeiva Aleksandru Zacharčenka.

Anot A. Caplijenkos, rusų karininkas desantininkas V. Gratovas septynerius metus saugojo Padniestrės lyderį Igorį Smirnovą, o vėliau persikėlė gyventi į Maskvą.

Nuo 2014 m. V. Gratovas teikia pagalbą Donbaso separatistams. Dar žurnalistas teigia, kad V. Gratovas dalyvavo rusų vykdytame įsiveržime į Ukrainos teritoriją prie Ilovaisko.

Primename, kad neseniai Odesos srityje Ukrainos kontržvalgybininkai sulaikė Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) agentą, ketinusį verbuoti SBU karininkus.