aA
Šiuo metu Europos Sąjungoje (ES) pirmininkaujanti Prancūzija antradienį paragino atšaukti sankcijas Jugoslavijai, nes jau "aišku", kad šios šalies prezidento rinkimus laimėjo opozicijos atstovas.
Prancūzijos užsienio reikalų ministras Hubertas Vedrine (Juberas Vedrinas) pranešė ketinąs kreiptis į Europos Komisiją su prašymų parengti pasiūlymą dėl Belgradui paskelbtų sankcijų atšaukimo.

"Prancūzijos, kaip pirmininkaujančios ES valstybės, vardu imuosi inicaityvos ir prašau Komisiją parengti visus būtinus pasiūlymus dėl skubaus sankcijų Jugoslavijos Federacinei Respublikai atšaukimo, pareiškė H. Vedrine. Šiandien, nesvarbu, ką sako Belgrado valdžia, jau aišku, kad Slobodanas Miloševičius pralaimėjo Vojislavui Koštunicai".

Prie raginimo atšaukti sankcijas prisijungė ir Europos Tarybos generalinis sekretorius Walteris Schwimmeris (Valteris Švimeris). Jis taip pat pranešė telefonu susisiekęs su Serbijos opozicijos lyderiu V. Koštunica, kuriam pasiūlė artimiausiu metu susitiki ir aptarti, kuo galėtų padėti šios šalies demokratinėms jėgoms.

"Tikėtina Jugoslavijos opozicijos pergalė yra gera žinia, kurios po daugelio konfliktų ir įtampos metų taip laukė tarptautinė bendrija, sakė W. Schwimmeris. Mūsu pareiga skatinti šį procesą, ir pirmasis žingsnis turėtų būti sankcijų Jugoslavijai atšaukimas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.