aA
Specialiųjų tarnybų paieškos, bandant surasti du, kaip manoma, Kuršių mariose dingusius vyrus, yra bevaisės. Kuršių mariose ir pakrantėse nuo trečiadienio nakties ieškoma dviejų Alksnynės gyventojų, kurie galėjo plaukti pontoniniu plaustu.
Į Neringos policiją antradienio vakarą kreipėsi vieno dingusiųjų žmona. Ji pranešė, kad jos vyras - 29 metų Vygandas Meškauskas su draugu Olegu Žakenčiu netoli Alksnynės ekologijos rinkliavos posto į marias išėjo partempti pontoninio plausto ir negrįžo.

Koordinacinio centro žiniomis, vyrai plukdė pontoninį plaustą iš vienos vietos į kitą, irdamiesi kartimis. Toje marių vietoje nėra ledo.

Neringos policininkai kartu su Neringos užkardos pasieniečiais marių pakrantėse nuo Alksnynės iki Juodkrantės naktį nesėkmingai ieškojo dingusiųjų.

Paryčiais į pagalbą buvo pasitelktas Lietuvos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro laivas ant oro pagalvės "Viesulas". Ledams apgadinus laivo oro pagalvę, šis grįžo į Klaipėdą. Trečiadienį vyrų paieškas tęsė Neringos ugniagesiai ir policija.

Pasieniečiai iš postų Kuršių nerijoje nuolat stebi marias.

Trečiadienį, Civilinės saugos departamento nurodymu, marias du kartus žvalgė iš Šilutės atskridęs lėktuvas, tačiau nei vyrų, nei plausto, kol kas rasti nepavyko.

Pasak gelbėtojų, jų paiešką apsunkina tai, kad tiksliai nėra žinoma, ar vyrai tikrai pasiekė marias ir galėjo jose dingti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.