aA
Šių metų sausio 26-27 dienomis Latvijos sostinėje Rygoje vyko žaidimo “Counter-Strike” turnyras. Jame dalyvavo 21 komanda, tarp kurių - ir Vilniaus kompiuterinių žaidimų klubo “Lux” atstovai [nU-Lux].
Didelei šeimininkų nuostabai lietuviai iškovojo pirmąją vietą. Žaidimų Zona kalbina vieną iš komandos lyderių Darių Bagdanavičių:

Žaidimų Zona: Ar sunku buvo kovoti Latvijoje? Ar latvių žaidėjų lygis aukštesnis nei lietuvių?

Darius Bagdanavičius: Buvo iš tiesų nelengva, kadangi Latvijos žaidėjų lygis daug aukštesnis nei Lietuvos. Latvijoje klubai “Counter-Strike” turnyrus vertina daug rimčiau nei pas mus: ten klubai specialiai vilioja geras komandas, duodami jiems nemokamai žaisti, už tai, kad šios dalyvaudamos turnyruose garsintų klubo vardą. Lietuvoje to dar nėra. Todėl latvių lygis yra daug aukštesnis, nes jie paprasčiausiai daugiau treniruojasi. Palyginimui galiu pasakyti, kad Latvijoje yra 6 stiprios komandos, kai Lietuvoje tik 1.

Žaidimų Zona: Papasakokite apie finalinę kovą.

Darius Bagdanavičius: Finalas buvo labai įtemptas. Mes žaidėme prieš tuometinius latvių čempionus [URSA]. Pastarieji džiaugėsi palankiu varžovu ir tikėjosi lengvos pergalės. Burtų keliu buvo ištrauktas žemėlapis de_train, kuriame mes pirmieji puolėme. Tačiau užpulti mums nepavyko, kadangi surinkome tik 2 taškus iš 12 galimų. Tad ginantis galėjome praleisti tik 1 tašką. Nors ir pralaimėjome pirmąjį raundą, likusius po labai dramatiško paskutiniojo raundo mums pavyko laimėti. Įvyko tai, ko nesitikėjo nei viena latvių komanda, kurių dauguma prognozavo mums 4-6 vietas.

Žaidimų Zona: Ar žadate dar dalyvauti užsienio turnyruose?

Darius Bagdanavičius: Taip. Planuojame dalyvauti tarptautiniame CPL organizuojamame turnyre. Tačiau pirma reikia rasti rėmėjų, kas yra labai nelengva.