aA
Pakistanas antradienį pavadino "absurdišku" pranešimą, kad Osamai bin Ladenui rugsėjo mėnesį, dieną prieš "Al Qaeda" kovotojų išpuolius Niujorke bei Vašingtone, dėl inkstų nepakankamumo vienoje iš šalies karinių ligoninių slapta buvo atlikta dializė.
Osama bin Laden
Pirmadienį, remdamasi Pakistano žvalgybos šaltiniais, "CBS News" pranešė, jog rugsėjo 11-osios atakų organizavimu įtariamam O.bin Ladenui dializė buvo atlikta Pakistano karinėje ligoninėje Ravalpindyje.

Pakistano kariumenės atstovas spaudai generolas majoras Rashidas Qureshi (Rašidas Kurešis) pareiškė, kad norėdamas patikrinti šią informaciją telefonu susisiekė su dviejų Ravalpindyje esančių karinių ligoninių, turinčių reikiamą apartūrą dializei atlikti, urologijos skyrių vadovais, kurie "išreiškė pasipiktinimą" šiuo pranešimu.

R.Qureshi nuomone, šį pranešimą greičiausiai išplatino Indija, tarp kurios ir Pakistano šiuo metu tvyro įtampa, kilusi po gruodžio 13 dieną Indijos parlamente įvykdyto išpuolio, kuriuo Delis apkaltino kelias Pakistane įsikūrusias ekstremistų grupuotes.

"Indija pateikia įvairius absurdiškus kaltinimus Pakistanui, o dabar - ir Pakistano kariuomenei", - pridūrė generolas. Paklaustas, kada paskutinį kartą O.bin Ladenas lankėsi Pakistane, jis atsakė: "Aš niekada negirdėjau, kad Osama bin Ladenas būtų Pakistane".

O.bin Ladeno niekas nematė nuo gruodžio mėnesio, kai jis televizijai "al-Jazeera" nusiuntė vaizdajuostę su savo kalba, kuri tikriausiai buvo įrašyta gruodžio pradžioje ar viduryje.

Anksčiau šį mėnesį Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris (Aris Fleišeris) sakė, kad Jungtinės Valstijos nežino, ar O.bin Ladenas mirė nuo inkstų nepakankamumo, tačiau pridūrė, kad JAV prezidentas George'as W.Bushas nelaikytų tokio įvykio nepageidaujamu.

Kad O.bin Ladenas galėjo mirti nuo inkstų ligos, yra sakęs Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.