aA
Antradienį atnaujinti tardyminiai veiksmai tiriant baudžiamąją bylą, kuri anksčiau buvo iškelta grupei asmenų dėl neteisėto naudojimosi bendrovės "Aeroflot" turtu. Šioje byloje figūruoja ir verslininkai Borisas Berezovskis bei Badris Patarkacišvilis.
B.Berezovskis
Kaip pranešė Rusijos teisėsaugos organai, parengtinis bylos nagrinėjimas buvo atnaujintas "radus Berezovskio ir Patarkacišvilio veiksmuose nusikaltimų požymių".

Pernai rudenį Generalinė prokuratūra paskelbė B.Berezovskio paiešką dėl kaltinimų tiriant baudžiamąją bylą, susijusią su piktnaudžiavimo faktais aviacijos kompanijoje "Aeroflot".

B. Berezovskis vadina "provokacija" kaltinimus, neva jis susijęs su nepavykusiu buvusio "Aeroflot" generalinio direktoriaus pirmojo pavaduotojo Nikolajaus Gluškovo mėginimu pabėgti iš arešto Maskvoje.

Baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo "Aeroflot" vadovybėje buvo iškelta 1999 metų sausį. Tardymo duomenimis, nuo 1996 iki 1999 metų į Šveicarijos bendroves "Andava" ir "Forus" kompanija pervedė daugiau kaip 900 mln. dolerių. Iš šios sumos keliasdešimt mln. dolerių buvo išvesti iš "Aeroflot" apyvartos.

Nutarimas pareikšti B.Berezovskiui kaltinimus buvo pasirašytas rugsėjo 20 dieną. Visi dokumente figūruojantys epizodai susiję su Šveicarijos firmos "Forus" veikla. 1995-1996 metais ji buvo oficiali aviacijos kompanijos "Aeroflot" agentė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.