Esto šeimai priklausanti bendrovė „Estelon“ gamina garso kolonėles, itin palankiai vertinamas audiofilų bendruomenių iš viso pasaulio, jos pelnė ir ne vieną prestižinį apdovanojimą tarptautinėse garso sistemų parodose.

Didžiąją savo gyvenimo dalį A. Vasilkovas paskyrė tobulo skambesio paieškoms. Pirmąją garso kolonėlę jis pagamino dar 1984 metais – savo dirbtuvėse tuomet dar sovietinėje Estijoje.

Plušėdamas savo namų rūsyje įrengtose dirbtuvėse, A. Vasilkovas visada bandė išgauti tobulą medžiagos ir formos sinergiją, užtikrinti, kad garsas skambėtų nuo natūraliau ir gyviau.

Dukros paskatino tėvą pradėti savo verslą. Dabar „Estelon“ pateikiamas kaip Estijos verslo sėkmės istorijos pavyzdys. Čia pagamintų garso kolonėlių kaina gali siekti net 250 tūkst. eurų, tačiau pirkėjų tikrai netrūksta.

A.Vasilkovas sako, kad objektyviai įvertinti garso kokybę – neįmanoma misija. Fizika ir matematika gali padėti įvardijant tam tikras garso bangos savybes, tačiau idealios garso kolonėlės yra žymiai daugiau: jos privalo atkurti ne tik kokybišką garsą, bet ir perduoti emocinę patirtį. Pastarosios išmatuoti nepavyks, sako jis.

Dauguma „Esleton“ siūlomų kolonėlių pagamintos iš marmuro pagrindo sudėtinių medžiagų.

Unikali šių garso kolonėlių gamybos technologija, forma ir dizainas – A. Vasilkovo darbas. Jose daugiausia naudojamos vokiškos „Accution“ garso tvarkyklės, o išskirtinesnę garso kokybę lemia galimybė kai kuriuose modeliuose rinktis iš berilio pagamintą arba deimantinį garsiakalbį.

Bendrovės produkcijos flagmanas – 250 kilogramų sverianti ir 170 tūkst. eurų kainuojanti garso kolonėlė „Estelon Extreme“. Naujausias „Estelon“ produktas – belaidė garso kolonėlė, žadanti naujos kartos akustinę patirtį.

Šiuo metu „Estelon“ produkcija paklausiausia Azijoje – Kinijoje, Honkonge, Taipėjuje, Taivane ir Singapūre.