Žavi 49 m. A. Vardag – viena iš geriausių ir garsiausių skyrybų advokačių, rašo BBC.

Skyrybų deive praminta advokatė padeda labai turtingiems asmenims prisiteisti palankiausias sąlygas skiriantis.

Jos teisines paslaugas teikiančios firmos pagrindinė būstinė įsikūrusi Londone, na o advokatė nemenkai prisidėjo prie miesto, kaip pasaulio skyrybų sostinės, reputacijos.

Dirbant su turtingais klientais dažnai susiduriamas su viena problema – vyras ir žmona lenktyniauja, kas pirmas spės kreiptis į garsią advokatę.

„Kartu nebegyvenantys sutuoktiniai dažnai tikrai lenktyniauja, kad aš atstovaučiau jiems, o ne kitai pusei, – pasakojo advokatė. – Klausimas, kuris pirmas su manimi susisieks.

Reikia labai stengtis, kad nekiltų konfliktas.“

A. Vardag taip dažnai laimi skyrybų bylas, kad gali imti didelius pinigus už paslaugas – 795 svarus už valandą, plius mokesčiai.

Prieš 10 metų savo veiklą pradėjusi A. Vardag dabar per metus uždirba daugiau nei 10 mln. svarų.

Ayesha Vardag

Teisininkų pasaulyje A. Vardag sėkme ne itin džiaugiasi, ją kritikuoja, kad per daug save reklamuoja TV laidose ir kitur, o bylose per daug agresyviai atstovauja savo klientams.

Advokatė argumentuoja, kad ji tiesiog suvokia, kaip svarbu megzti ryšius, o kai kuriems žmonėms tiesiog nepatinka moteris, ginanti tai, kuo tiki.

„Visada labai mandagiai elgiuosi su kita puse, bet bylinėjantis būnu griežta, – teigė advokatė. – Nenusileidžiu, nepasiduodu, kai kurie žmonės visa dar neįpranta prie tokio moterų elgesio. Esu tiesi, reikli, neužleidžiu savo vietos. Kai ką tai gąsdina. Svarstau, ar tame nėra seksizmo elemento.“

A. Vardag gimė Anglijoje britės ir pakistaniečio šeimoje, tėvas anksti išvyko į Pakistaną.

Vienos mamos auginama mergaitė puikiai mokėsi, vėliau studijavo teisę Kembridžo universitete.
Ji dirbo finansinės ir komercinės teisės srityje. Po 2000 m. įvykusių nedraugiškų skyrybų ji pakeitė specializaciją ir pradėjo dirbti su skyrybų bylomis.

Advokatė pasakojo: „Mane pasamdė mano pačios skyrybų advokatas. Intelektualiu požiūriu, finansų teisė labai įdomi, bet mažai kam buvo svarbu, ką darai. Šeimos teisė man pasirodė ne mažiau įdomi. Kovoji, kad žmonės neprarastų namų, savo verslo ar kad neprarastų kontakto su vaikais – tai baziniai dalykai.“

Padirbusi teisininkų kontorose, padėsčiusi šeimos teisę Karalienės Marijos universitete Londone, ji nutarė įsteigti savo kontorą.

Naujoje srityje su trimis vaikais. Taigi A. Vardag nusprendė dėti visas pastangas, kad taptų žinoma. Ji ėmė dalyvauti įvairiuose labdaros renginiuose, parodų atidarymuose ir pan., prisistatinėjo žmonėms.

Pirma jos klientė buvo moteris iš mokyklos, kurioje mokėsi jos vaikai. A. Vardag iškovojo jai geras sąlygas po skyrybų.

A. Vardag garsėjo, klientų daugėjo.

Moteris pasakojo: „Gal nuskambės juokingai, bet įkūrus savo firmą, mane įkvėpdavo du dalykai: Gwen Stefani daina „What You Waiting For“ ir Kevino Costnerio filmas „Field of Dreams“, mano mantra buvo žodžiai „jei kursti, jie ateis“.

Šiuo metu penkiuose A. Vardag biuruose Londone, Kembridže, Niukastlyje, Vinčesteryje ir Mančesteryje dirba 55 teisininkai.

Pastaruosius dvejus metus pati A. Vardag daugiausia dirba Dubajuje – tam, kad galėtų susipažinti su potencialiais klientais iš Artimųjų Rytų.

Advokatė nekalba apie savo klientus, tačiau daugumos klientų pavardes rasite, įvedę A. Vardag pavardę į „google“ paieškos sistemą.

Pavyzdžiui, šiemet A. Vardag padėjo buvusiai Malaizijos grožio karalienei Pauline Chai prisiteisti skyrybų byloje 64 mln. svarų.

2009 m. ji pasiekė, kad teismas atsižvelgtų į priešvedybinę sutartį, sudarytą jos klientės ir jos būsimo vyro. Tai pirmas toks atvejis, kai teismas JK pripažino ikivedybinės sutarties galiojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)