aA
Rusijos kariškiai nuo pirmadienio nebekoordinuos su Pentagonu operacijų Sirijoje, reaguodami į incidentą, kai JAV pajėgos numušė vieną Sirijos vyriausybės pajėgų karo lėktuvą, paskelbė Rusijos gynybos ministerija.
Rusija po Sirijos lėktuvo numušimo: JAV koalicijos lėktuvus traktuosime kaip taikinius
© AFP/Scanpix

Rusijos gynybos ministerija apkaltino Jungtines Valstijos nepasinaudojus specialiai veikiančiu komunikacijos kanalu, kad perspėtų Maskvą apie smūgį, per kurį buvo numuštas Sirijos karo lėktuvas.

„Koalicijos pajėgų vadovybė nepasinaudojo įsteigtu komunikacijos kanalu, kad būtų išvengta incidentų Sirijos oro erdvėje“, - nurodė ministerija.

Dėl to šį kanalą Maskva nusprendė uždaryti.

„Rusijos Federacijos gynybos ministerija nuo liepos 19 dienos nutraukia bendradarbiavimą su amerikiečiais Sirijoje pagal memorandumą dėl incidentų prevencijos ir skrydžių saugumo užtikrinimo vykdant operacijas Sirijoje“, – sakoma ministerijos pranešime.

JAV naikintuvui numušus Sirijos oro pajėgų lėktuvą, esą bombardavusį Vašingtono sąjungininkus kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), Rusija pareikalavo, kad amerikiečiai „atliktų nuodugnų tyrimą ir pateiktų jo rezultatus bei pritaikytas priemones“.

Pranešama, kada dabar bet kurie tarptautinės koalicijos lėktuvai ir bepiločiai lėktuvai, kurie atsidurs Sirijoje į Vakarus nuo Eufrato upės, bus palydimi Rusijos karinių oro pajėgų ir bus traktuojami kaip oro taikiniai.

DELFI.lt