aA
Ugandos olimpietis pirmadienį vakare Sidnėjaus teisme buvo apkaltintas 17-metės merginos išžaginimu ir paleistas už 20 tūkst. Australijos dolerių (apie 44 tūkst. litų) užstatą.
Iš 22 metų plaukiko Joe Atuhaire (Džo Atuhairės) taip pat atimtas pasas ir sustabdyta akreditacija olimpiadoje, kuri veikia kaip viza būti Australijoje per olimpiadą - nuo rugsėjo 15 iki spalio 1 dienos.

Šeštadienį sportininkas buvo suimtas Adelaidėje ir ištremtas atgal į Sidnėjų, iš kurio, kaip įtariama, bėgo.

J. Atuhaire į teismą teks vėl atvykti spalio 19 dieną ir pateikti savo pareiškimą dėl kaltinimų lytiniais santykiais be sutikimo. Jam gresia iki 14 metų kalėti, jei bus nuteistas.

Užstatą už J. Atuhaire sutiko sumokėti Ugandos pareigūnas ir vėliau antradienį sportininkas tikriausiai bus paleistas iš areštinės.

Plaukikui nurodyta gyventi labdaros organizacijos "Salvation Army" skirtame bute, kol federalinė valdžia išduos jam vizą būti Australijoje teismo proceso metu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.