aA
Kriminalistinių tyrimų centro ekspertai nustatė dar keturių Panevėžio rajone rastų palaikų tapatybes. Jie buvo rasti pernai lapkritį šalia nužudytų mažeikiškių Gedimino Kiesaus, jo sūnaus ir vairuotojo.
Biochemija
Ekspertai antradienį prokuratūrai pranešė, jog atlikus biologinę (DNR) ekspertizę, pasitvirtino įtarimai, kad netoli Kiesų buvo užkasti panevėžiečiai 27 metų Egidijus Bučys, 26 metų Giedrius Liubartas, 26 metų Ramūnas Narbutas ir 24 metų Aleksandras Lebedevas.

E.Bučys ir G.Liubartas oficialiai buvo ieškomi kaip įtariamieji dėl neteisėto Kiesų laisvės atėmimo ir turto prievartavimo. A.Lebedevas ir R.Narbutas taip pat žinomi pareigūnams. Visus keturis vyrus pareigūnai priskiria nusikalstamai Panevėžio "tulpinių" gauja. Manoma, kad jie tapo aukštesnį rangą turinčių gaujos narių aukomis.

Pernai lapkričio 25 dieną pareigūnai atkasė Panevėžio rajone trijų asmenų palaikus. Atlikus biologinę (DNR) ekspertizę, nustatyta, kad tai yra 2000 metų liepą dingusių buvusio "Mažeikių naftos" vadovo G.Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso G almino palaikai.

Toliau atlikdama parengtinį tyrimą dėl kitų Panevėžio regione šio miesto nusikalstamos organizuotos grupės narių įvykdytų nusikaltimų, tardymo grupė lapkričio 26 dieną Panevėžio apylinkėse surado dar dviejų asmenų palaikus, o lapkričio 30 dieną - kitų dviejų asmenų palaikus.

Generalinė prokuratūra buvo paskyrusi šių palaikų biologinę (DNR) ekspertizę.

G.Kiesus, jo sūnus ir vairuotojas dingo 2000-ųjų metų liepos 6 dieną, pakeliui iš Vilniaus į Mažeikius. Kitos dienos rytą vieno Vilniaus Laisvės prospekto namo automobilių aikštelėje buvo rastas G.Kiesaus visureigis "Mercedes-Benz ML 320".

Per keletą dienų po mažeikiškių dingimo buvo paimta per 100 tūkst. litų iš Kiesų bankų sąskaitų.

Bylos duomenimis, su "tulpinių" gauja siejami panevėžiečiai - Audrius Andrušaitis, Egidijus Bučys, Romualdas Čeponis, Algimantas Vertelka, dar vienas panevėžietis, kuris dabar yra įslaptintas liudytojas, su dar keliais asmenimis užpuolė Kiesus.

Smurtaudami užpuolikai išgavo banko kortelių kodus ir vėliau pasisavino pinigus.

Mažeikiškiai buvo nužudyti, jų palaikai atrasti maždaug už 20 kilometrų nuo Panevėžio tik praėjusių metų lapkritį. Kūnai buvo rasti be galvų. Šios kūno dalys nerastos iki šiol. Visi trys nužudytieji neseniai buvo palaidoti.

Dabar yra suimti trys įtariamieji bendrininkavimu nužudant Kiesus ir jų vairuotoją - su Panevėžio "tulpinių" gauja siejami 33 metų Audrius Andrušaitis, 35 metų Virginijus Baltušis ir 40-ties metų A.Vertelka. Visi jie dabar yra suimti ir laikomi Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Bendrininkavimu nužudant Kiesus buvo įtariamas ir 33 metų Sigitas Raišelis. Tačiau po poros mėnesių kalinimo jis buvo paleistas į laisvę už 15 tūkst. litų piniginį užstatą, panaikinus kaltinimą dėl bendrininkavimo mažeikiškių nužudyme.

Dabar S.Raišelis kaltinamas nepranešimu apie žinomai padarytą nusikaltimą. Paprasčiau sakant, jis kaltinamas, kad nepranešė pareigūnams apie Kiesų ir jų vairuotojo nužudymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.