aA
Laikraštis „San Jose Mercury“ išspausdino sensacingą naujieną apie bendrovės „Intel“ 64 bitų architektūros kodiniu pavadinimu „Yamhill“ kūrimą. Pasak „SJ Mercury“, „Yamhill“ prideda 64 bitų instrukcijas egzistuojančiai x86 architektūrai ir gali būti naudojama „Prescott“ lustuose, kuriuose vartotojai galės įjungti ir išjungti norimas funkcijas.
"Itanium"
Kol kas neaišku, ar tai bus naujas branduolys, ar paprasčiausiai naujos instrukcijos P7 branduoliui.

Naujoji technologija gali pakenkti prekybai „Itanium“ procesoriais: bendrovės „Compaq“ ir HP, visam laikui atsisakiusios savo 64 bitų architektūrų ir pasirinkusios IA-64, gali rimtai susimąstyti ar nepaskubėjo.

Konkurenciją „Itanium“ gali sudaryti ne tik IBM ir „Sun Microsystems“ kuriami 64 bitų procesoriai, bet ir pačios “Intel” kūrinys – x86 architektūra. Dėl visko kaltas IA-64 dydis ir sudėtinga architektūra – pvz. „McKinley“ procesorius bus gaminamas pagal 0,18 mikrono technologiją, kai tuo pat metu “Pentium 4” yra gaminamas pagal 0,13 mikrono technologiją.

Žinoma nereikia pamiršti ir AMD kuriamo 64 bitų „Hammer“ procesoriaus.

Pagrįsta manyti, jog „Yamhill“ pasirodymas pablogintų „Itanium“ padėtį, tačiau šia linkme nemažai nuveikė kompiuterinių technologijų tobulinimo entuziastai. Nenuostabu, jei mėgėjai sukurtų ekonomiškesnę ir labiau patogią technologiją nei IA-64.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.