aA
Pamaryje toliau labai sparčiai kyla potvynio vanduo, apsemdamas vis daugiau sodybų ir pievų. Tauragės apskrities Pagėgių savivaldybės teritorijoje ištvinęs Nemunas jau užliejo apie 10 tūkst. hektarų pievų. Apsemtų sodybų išlieka tiek pat - 22.
Potvynis
© ELTA
Šilutės rajone per parą vanduo užtvindė dar daugiau pievų ir jų plotas siekia 8,5 tūkst. hektarų. Užtvindyta dar daugiau kaimų: 6 kaimuose vanduo atkirto 58 sodybas, kuriose gyvena 219 žmonių.

Pasak civilinės saugos specialistų, gyventojų kol kas evakuoti nereikia ir jie pagalbos neprašo. Nemune ties Panemune vanduo per parą pakilo 1,31 metro ir pasiekė kritinį lygį, kai vanduo išsilieja iš krantų. Šioje vietoje vanduo smarkiai pakilo dėl ledonešio atneštų ledų sudarytos sangrūdos.

Nemune ties Šilininkais vanduo per parą pakilo 49 centimetrais ir taip pat viršijo kritinį lygį. Ties Rusne vanduo nukrito 12 cm, tačiau iki kritinio lygio trūksta labai nedaug. Minijoje ties Lankupiais vanduo per parą pakilo 5 cm iki 8,23 metro ir beveik siekia kritinį lygį.

Šilutės civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos viršininkas Romualdas Renčeliauskas BNS antradienį teigė, kad kažkas, norėdamas nuleisti upių vandenį, Vytuliuose išardė pylimą. Per naktį pylimas buvo tvarkomas. Tvirtinant apgadintą pylimą, buvo sukrauta pusantro tūkst. smėlio maišų.

Klaipėdos rajone Priekulės seniūnijoje dėl labai smarkiai tvinstančios Minijos jau teko iš apsemtų kaimų evakuoti gyventojus. Iš Liaunų ir Šilininkų kaimų apsemtų sodybų pirmadienį vakare ir antradienio rytą evakuotos dvi pensininkės.

Gelbėtojams pagalbą teko suteikti ir Pagėgiuose. Pirmadienį Nemune ties Panemunės paplūdimiu nuo atitrūkusios ledo lyties, apie 30 m nuo kranto, nukeltas 48 metų Algimantas Andriulis.

Klaipėdos rajone Priekulės seniūnijoje Vanduo atkirto 3 kaimus ir užtvindė apie 1 tūkst. ha pievų. Vanduo Minijoje smarkiai kyla dėl stipraus vėjo ir ledų sangrūdų.

Taip pat apsemtas maždaug 200 metrų ruožas kelyje Šilutė-Priekulė. Čia vandens lygis ant kelio siekia 47 cm ir lengviesiems automobiliams yra nepravažiuojamas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.