aA
Pirmadienį bendrovė „Apple“ pristatė naujus „Power Mac G4“ šeimynos kompiuterius. Pagaliau „Apple“ pavyko viršyti 1 GHz ribą – dar daugiau, naujuosiuose kompiuteriuose montuojami du „PowerPC G4“ 1 GHz spartos procesoriai. Tai leido „Power Mac“ susilyginti su asmeniniais kompiuteriais, kuriuose montuojami 2,2 GHz spartos „Pentium 4“ procesoriai.
"Power Mac G 4"
Žinoma, taktinis procesoriaus dažnis nėra tiesiogiai susijęs su kompiuterio našumu, tačiau dažniausiai tai yra pirmasis rodiklis, į kurį atkreipia dėmesį vartotojai, pirkdami naujus kompiuterius. Būtent dėl nedidelio taktinio dažnio (iki šiol „Apple“ kompiuterių procesorių sparta neviršijo 867 MHz), „Apple“ prarado nemažai potencialių pirkėjų.

„Power Mac“ šeimyną papildė 4 nauji modeliai, turintys procesorius nuo 800 MHz iki 1 GHz. Ne tokie spartūs lustai nuo šiol bus naudojami kompiuteriuose „iMac“. Be to, visuose pristatytuose kompiuteriuose, išskyrus modelį su 800 MHz procesoriumi, montuojama bendrovės „nVidia“ vaizdo plokštė „GeForce4 MX“, kuri oficialiai dar nebuvo pristatyta.

Kompiuteriuose su vienu procesoriumi montuojama 256 MB SDRAM atmintinė. „Power Mac“ su dviem procesoriais gali būti dviejų variantų: su 512 MB atmintine ir 80 GB talpos diskiniu kaupikliu, arba su 1,5 GB atmintine ir dviem 80 GB diskiniais kaupikliais. Silpniausiuose, 800 MHz modeliuose montuojamas CD-RW įrenginys, o kituose – „SuperDrive“ įrenginys, leidžiantis įrašinėti ir CD, ir DVD kompaktinius diskus.

Kainuos naujieji „Power Mac“ nuo 1599 iki 2999 JAV dolerių (nuo 6396 litų iki 11996 litų). Modelis su 1,5 GB atmintine ir dviem diskiniais kaupikliais kainuos 3649 JAV dolerius (14596 litus).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.