aA
Per Lazdijų pasienio postą į Lenkiją vykusių dviejų lengvųjų automobilių kuro bakuose savaitgalį Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai aptiko čia paslėptas kontrabandines cigaretes ir spiritą.
Cigarettes
Praėjusį penktadienį pareigūnai atkreipė dėmesį į automobilį "Ford Sierra", kuriuo į Lenkiją vyko Kalvarijos gyventojai - 32 metų Genius Černiauskas ir 22 metų Renata Zdebskytė. Jokių deklaruojamų prekių ar daiktų jie negabeno.

Apžiūrėję automobilių, pareigūnai pastebėjo, jog kuro bakas labai išpūstas. Taip paprastai atsitinka, kai bakas perdaromas, kad jame tilptų daugiau degalų ar kitokių kontrabanda gabenamų skysčių - alkoholinių gėrimų, spirito.

Iš bako išpumpavus visus degalus - o jų buvo vos 4 litrai - specialūs prietaisai rodė, kad jis vis dar pilnas.

Pasak Muitinės kriminalinės tarnybos, G.Černiauskas ir R.Zdebskytė kategoriškai neigė, kad gabena kontrabandą.

Tačiau prakirtus kuro baką, iš jo ištekėjo apie 55 litrus spirito.

Kadangi baudžiamąsias bylas dėl neteisėto spirito įgijimo, gabenimo, laikymo ir realizavimo tiria policija, visa surinkta medžiaga ir sulaikytas spiritas perduoti Marijampolės policijos komisariatui.

Tą patį penktadienį pareigūnai tame pat muitinės poste patikrino ir kitą automobilį - "Ford Scorpio", vairuojamą tauragiškės 26 metų Oksanos Lisovskajos. Įtarimą sukėlė dusliai aidintis kuro bakas. O.Lisovskaja prisipažino į Vokietiją gabenanti cigarečių.

Numontavus baką, perdarytą kontrabandai gabenti, pareigūnai iš jo ištraukė 430 pakelių cigarečių "Marlboro".

Dėl kontrabandos O.Lisovskajai surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Šeštadienį Lazdijų kelio poste Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai patikrino du kartu į Lenkiją važiavusius automobilius - "Opel Record", vairuojamą 38 metų Egidijaus Stadaliaus, ir "Chevrolet Lumina", kuriuo vyko 63 metų Vytautas Janulaitis bei 59 metų Danė Stadalienė. Muitininkams jie tvirtino nieko deklaruotino negabeną.

Tačiau panaudojus specialią aparatūrą, abiejuose automobiliuose buvo aptikta paslėpto spirito.

Automobilyje "Opel Record" pareigūnai rado 30 plastmasinių vieno litro talpos butelių su, kaip manoma, spiritu. Antrojo automobilio perdarytame dugne, skysčio, kvepiančio alkoholiu, buvo kur kas daugiau - 220 litrų.

E.Stadaliaus ir V.Janulaičio gabentas spiritas bei surinkta medžiaga perduoti policijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.