aA
Ant Londono tilto ir Boro turguje įvykdytų išpuolių liudininkai papasakojo apie siaubingus įvykius, prasidėjus vėlyvą šeštadienio vakarą, kiek vėliau nei 22.00 val. vietos laiku (po vidurnakčio Lietuvos laiku), rašo „The Guardian“. Tiesa, liudininkų pasakojimai gana nenuoseklūs, anot jų, viskas vyko labai greitai, todėl iš karto buvo sunku suvokti, kas iš tiesų dedasi.
Vietos, kur vyko teroristiniai išpuoliai
Vietos, kur vyko teroristiniai išpuoliai
© DELFI

Sėdėjo restorane po tiltu

Tokiu metu Didžiosios Britanijos sostinės gatvėse žmonių buvo tikrai nemažai, nes daugelis, kaip įprastai, mieste vakarieniavo, be to, baruose buvo masiškai stebimas Čempionų lygos finalas.

Leidinio „The Guardian“ darbuotoja Bethany Atkin kaip tik tuo metu sėdėjo nedideliame restoranėlyje „Boro Bistro“, esančiame Boro Didžiojoje gatvėje.

„Sėdėjome lauke, po skėčiais – kaip tik po tiltu. Staiga ant skėčių pažiro kažkokie akmenys ir nuolaužos – tai mikroautobusas rėžėsi į tiltą. Iš karto pakilome. Visi kažkur pajudėjo. Mačiau susikruvinusį vyrą. Nežinau, kaip jis buvo sužalotas. Įbėgome į restoraną ir bandėme rasti saugią vietą. Deja, nepavyko“, – pasakojo B. Atkin.

Vėl išbėgusi į lauką B. Atkin pamatė dar vieną išpuolio auką.

„Pamatėme moterį. Ji taip pat kraujavo. Buvo maždaug per 20 metrų nuo tilto. Gulėjo ant grindinio“, – sakė B. Atkin.

B. Atkin įbėgo į Londono tilto ligoninę ir mėgino ten pasislėpti, tačiau gatvėje vėl kilo sujudimas.

„Iš pradžių šūkavo kažkoks vyras, o tada visi ėmė klykti ir pasileido nuo jo bėgti. Tai nežadėjo nieko gero“, – prisimena B. Atkin.

0.08 val. (Lietuvos laiku) ant kojų buvo sukelta policija. Ji kaipmat atvyko į incidento ant Londono tilto vietą.

Važiavo tiltu

Žurnalo „The Spectator“ žurnalistas Willas Heavenas incidento akimirką važiavo tiltu.

„Buvo maždaug 10 minučių po 22 valandos (po vidurnakčio Lietuvos laiku). Sėdėjau ant „Uber“ automobilio užpakalinės sėdynės. Važiavau pietų kryptimi. Kaip tik tuo metu automobilis riedėjo per Londono tiltą“, – pasakojo W. Heavenas kanalui „Sky News“.

„Staiga kairėje pastebėjau kažką gulint ant grindinio. Aplinkui buvo susibūrusi nedidelė minia. Buvo akivaizdu, kad žmonės sunerimę. Pamaniau, kad veikiausiai kas nors nualpo. Automobiliui dar kiek pavažiavus tiltu, pamačiau kitą tiesiog ant gatvės gulintį žmogų. Staiga suvokiau, kad vyksta šis tas rimto“, – pasakoja W. Heavenas.

„Eismas buvo sustabdytas. „Uber“ vairuotojas konstatavo, kad vyksta negeri dalykai. Tada pasigirdo artėjančios sirenos“, – prisimena žurnalistas.

„Juodo taksi automobilio vairuotojas pasakė, kad įvyko teroristinis išpuolis. Jis sakė matęs gatvėje daugybę žmonių, o kito taksi vairuotojas pridūrė, kad kažkas užpuolė ir subadė žmones peiliu“, – pasakoja W. Heavenas.

Daugybė kraujo ir kūnų

Savo tapatybės nepanoręs atskleisti 25-erių metų vyras papasakojo „The Guardian“, kaip važiuodamas Londono tiltu pamatė be sąmonės ant kelio gulinčius vyrą ir nėščią moterį.

„Pamanėme, kad įvyko eismo įvykis, tačiau priartėję išvydome daugybę kraujo ir kūnų. Dešinėje gulėjo nėščia moteris. Ji buvo sunkiai sužeista. Kairėje gulėjo vyras, kurį buvo bandoma atgaivinti. Jis pradėjo kvėpuoti. Ar išgyveno moteris, nežinau“, – pasakojo vyras.

„Turėjome išlipti iš automobilio. Aplinkui lakstė šaukiantys žmonės. Neužilgo atvažiavo greitosios pagalbos automobiliai”, – sako vyras.

Marku pasivadinęs liudininkas BBC programai „Radio 5 Live“ sakė savomis akimis matęs, kaip mikroautobusas rėžėsi į tiltu ėjusius žmones.

„Vienas žmogus buvo nublokštas ir nuskriejo gal 6 metrus. Iš to, ką mačiau, galiu spręsti, kad ant grindinio buvo parblokšti penki ar šeši žmonės. Jie atrodė mirę arba mirštantys“, – kalbėjo Markas.

Upėje neužilgo pasirodė policijos valtys: jos plaukiojo ir ieškojo žmonių, kurie galėjo būti nublokšti nuo tilto.

Į barą įbėgo moteris perrėžtu kaklu

Žinia apie situacijos rimtumą netruko pasklisti į netoli Londono tilto esančias užeigas ir barus.

Kaip kanalui „Fairfax Media“ pasakojo Alexas Shellumas, tuo metu sėdėjęs prie Londono tilto esančiame bare „Mudlark“, maždaug apie dešimtą valandą vakaro (vidurnaktį Lietuvos laiku) į vidų įėjo moteris, kuriai bėgo kraujas iš ant kaklo padarytos žaizdos.

„[Tuo metu] į barą įėjo sužeista moteris ir ėmė prašyti pagalbos. Pasirodo, jai buvo perrėžtas kaklas“, – sakė A. Shellumas.

„Taip pat mačiau, kaip greitosios pagalbos darbuotojai bandė atgaivinti kitą asmenį“, – pridūrė A. Shellumas.

Dar vienas bare „Mudlark“ buvęs liudininkas, 54-erių metų Jeffas Whitsey, pasakojo, kaip į vidų padedama draugų vos ne vos įsvirduliavo 20-ies dar neturinti mergina. Liudininko nuomone, ji tikrai turėjo būti sunkiai sužalota.

„Jos žaizda buvo labai gili. Kraujas plūdo nuolat. Ji visa buvo kruvina. Vaizdas buvo kraupus, nenusakomas“, – sakė J. Whitsey.

47-erių metų Gerardas Vowlsas tą vakarą stebėjo Čempionų lygos finalo rungtynes Boro esančiame bare „Ship“. Jis savomis akimis matė, kaip trys vyrai gal 10, o gal 15 kartų bedė peilį į užpultą moterį.

„Ji šaukėsi pagalbos, bet aš nieko negalėjau padaryti, – sakė G. Vowlsas. – Norėčiau sužinoti, ar ta mergina liko gyva. Gal pusantros valandos plūdau ašaromis negalėdamas atsigauti po patirto šoko. Nė nežinau, ką daryti“, – kalbėjo vyras.

G. Vowlsas pasakojo, kai laidė į užpuolikus kėdes, bokalus ir butelius, bent taip mėgindamas juos sustabdyti.

„Jie stengėsi prisiartinti prie manęs ir smogti peiliu... Jie smogė peiliu bet kuriam, pasitaikiusiam kelyje. Tai žvėrys, o ne žmonės“, – pasakojo G. Vowlsas.

Maždaug po 10 minučių, kaip teigia liudininkas, į įvykio vietą atvyko policija.

Įsirėžė į tiltą ir puolė peiliais

DELFI primena, kad vėlyvą šeštadienio vakarą mikroautobusas rėžesi į Londono tiltu ėjusius pėsčiuosius. Vėliau iš autobuso išlipę peiliais ginkluoti trys vyrai pajudėjo Boro turgaus link.

Kaip skelbia vietinė žiniasklaida, po įvykio praėjus maždaug 8 minutėms incidento vietoje jau darbavosi policijos pajėgos, pareigūnai nušovė tris teroristus.

Skelbiama, kad incidento metu žuvo 6 žmonės, 48 sužeisti, tarp jų ir policijos pareigūnas.

Teroristiniai išpuoliai Londone
Per ataką žuvo Prancūzijos pilietis
Policija išsivedė du žmonesLiudininkai tvirtina, kad po reido bute Easthamo rajone policija išsivedė du žmones, skelbia BBC. Skelbiama, kad operacijoje dalyvavo apie 20 kaukėtų ir ginkluotų pareigūnų, taip pat kitapus gatvės situaciją stebėjo policijos snaiperis.
Per operaciją policija netyčia pašovė vieną civilįPolicijos komisaro padėjėjas Markas Rowley pateikė daugiau informacijos apie teroro išpuolį. Jo teigimu, policija per incidentą šovė 50 kulkų. viena jų sumaišties metu netyčia kliudė ir sužeidė ne užpuoliką, bet civilį asmenį, skelbia Sky News.
Policijos reidas Easthamo rajoneBBC praneša apie vykdomą policijos operaciją Easthamo rajone Londone. Skelbiama, kad pareigūnai yra sunkiai ginkluoti. Operacija vyksta maždaug per pusantro kilometro nuo įtariamųjų namų, kuriuos policininkai krėtė iškart po atakos. Policija situacijos plačiau nekomentavo.
Vienas iš žuvusiųjų – Kanados pilietis
Londono meras neatsakinės į D. Trumpo pareiškimusLondono meras Sadiqas Khanas turi „svarbesnių darbų“ nei atsakinėti į „nekompetentingą“ tviterio žinutę, kurią JAV prezidentas Donaldas Trumpas parašė po teroro atakos Londone, sekmadienį pranešė mero atstovas.„Meras užsiėmęs, ... koordinuoja atsaką į šią šiurpią ir bailią teroristinę ataką, – sakė atstovas. – Jis turi svarbesnių darbų nei atsakinėti į Donaldo Trumpo nekompetentingą tviterio žinutę, kurioje tyčia iš konteksto ištrauktas jo komentaras raginant londoniečius nesijaudinti pamačius gatvėse daugiau policijos, įskaitant ginkluotus pareigūnus.“
21 sužeisti – kritinės būklės21 žmogus po teroro išpuolio Londone šiuo metu yra kritinės kritinės būklės, skelbia BBC.
Mobiliojo ryšio operatoriai kompensuos skambučius ir žinutes į Jungtinę Karalystę„Tele2“ kompensuos skambučius ir SMS visiems, kas iš Jungtinėje Karalystėje esančių lietuviškų „Tele2“ numerių skambina į Lietuvą ar priima skambutį iš Lietuvos.Kompensacijos galioja visiems klientams, įskaitant ir išankstinio mokėjimo paslaugos PILDYK vartotojus.Kompensacijos bus taikomos už skambučius ir žinutes nuo birželio 4 d. 00.40 val. iki birželio 5-osios 00.40 val. Lietuvos laiku. Šių paslaugų kaina bus išskaičiuota iš artimiausios sąskaitos.„BITĖ Lietuva“ taip pat praneša, kad kompensuos telefonines išlaidas po teroristinio išpuolio. Operatorius birželio 4-ąją kompensuos skambučius ir SMS visiems klientams, kurie dabar yra Jungtinėje Karalystėje ir skambina į Lietuvą ar priima skambučius iš Lietuvos.
Iš ligoninės išrašyti šeši nukentėjęŠeši per teroro aktą nukentėjusieji žmonės išrašyti iš Londono ligoninės, praneša BBC. Iš viso per išpuolį buvo sužeista 48 žmonės, 4 iš jų – policijos pareigūnai.
D. Trumpas užsipuolė Londono merąPo teroro išpuolio Londone JAV prezidentas Donaldas Trumpas savo „Twitter“ paskyroje sukritikavo Londono mero Sadiqo Khano atsaką į teroro išpuolį. D. Trumpas rašė, kad per išpuolį žuvo 7 žmonės, 48 sužeista, o meras S. Khanas tikino, kad „nėra priežasties nerimauti“. S. Khanas tai pareiškė kalbėdamas ryte po išpuolio ir išreiškęs užuojauta. Jis veikiausiai kalbėjo apie tolimesnę teroro grėsmę ir saugumo situaciją mieste.Iš pradžių JAV prezidento kritikos strėlės smigo į Londono merą Sadiqą Khaną (Sadiką Chaną), už jo pasakytus žodžius „nėra pagrindo nerimauti“. Londono meras tai pasakė interviu televizijai, tačiau – norėdamas nuraminti londoniečius dėl didelio policijos pareigūnų skaičiaus mieste.„Nėra pagrindo nerimauti. Vienas iš dalykų, kuriuos policija ir mes visi privalome padaryti, tai užtikrinti, kad visi būtume kaip galima saugesni“, – sakė Londono meras.JAV prezidentas, kuris vėlai šeštadienį pareikšdamas savo pirmą reakciją į ataką Londone pasinaudojo proga pareklamuoti teismų atmestą jo kelionių draudimą, sekmadienį grįžo prie nacionalinio saugumo klausimo.„Privalome nustoti būti tokie politiškai korektiški ir imtis žmonių saugumo užtikrinimo klausimo. Jeigu nesielgsime protingai, viskas bus dar blogiau“, – tviteryje parašė D.Trumpas.Vienoje savo pirmųjų žinučių tviteryje po išpuolio Londone prezidentas rašė: „Turime būti protingi, budrūs ir tvirti. Reikia, kad teismai sugrąžintų mums mūsų teises. Mums reikalingas kelionių draudimas kaip papildomas saugumo lygmuo!“https://twitter.com/koboots/status/871358624169250817
Lietuvos diplomatai pasmerkė atakąMinistras pirmininkas Saulius Skvernelis pabrėžė, jog teroro užkardymas yra nepaprastai sudėtinga užduotis visoms Europos tarnyboms.„Šioje kovoje už saugumą mūsų valstybėse būtinas visuomenės ir teisėsaugos susitelkimas. Lietuva solidarizuojasi su Jungtine Karalyste ir patvirtina savo pasiryžimą kartu su tarptautine bendruomene bendromis pastangomis kovoti su terorizmo iššūkiais“, - užuojautoje sakė premjeras.Jis Jungtinės Karalystės žmonėms linkėjo stiprybės ir susitelkimo, o sužeistiesiems - sveikatos.Ataką Londone pasmerkė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.„Smerkiame šį teroro aktą ir reiškiame gilią užuojautą Jungtinės Karalystės žmonėmis, žuvusiųjų artimiesiems ir vyriausybei. Linkime stiprybės nukentėjusiems nuo šio šiurpaus išpuolio“, - laiške Britanijos užsienio reikalų sekretoriui Borisui Johnsonui rašė Lietuvos ministras.Užsienio reikalų ministerija pranešė, jog šiuo metu neturima duomenų, kad per ataką būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.Jungtinės Karalystės sostinės centre trys užpuolikai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ir išlipę badė žmones. Žuvo bent šeši žmonės, apie 50 asmenų dėl sužeidimų buvo paguldyti į ligoninę.
Filipinai ir Indonezija reiškia paramą LondonuiFilipinų prezidentas Rodrigo Duterte, kurio pajėgos šalies pietuose stengiasi užbaigti kruviną su „Islamo valstybe“ (IS) susijusių kovotojų apsiaustį, pareiškė užuojautą Londono atakos aukoms.R.Duterte atstovas Ernesto Abella sakė, kad „tokie aktai palietė ne tik Londono žmones, bet ir ... visus taiką mylinčius žmones pasaulinėje bendrijoje“.Indonezija – daugiausiai gyventojų turinti musulmoniška pasaulio valstybė – taip pat pasmerkė ataką Londone ir pakartojo, kad solidarizuojasi su Didžiąja Britanija, šiai kovojant su „radikalizmu ir terorizmu“.Indonezija taip pat kovoja su musulmonų kovotojų grupuotėmis, kurios rengė išpuolius visoje šalyje, įskaitant sostinę Džakartą.
Kelių per ataką Londone sužeistų žmonių būklė kritinėLondono meras Sadiqas Khanas pranešė, kad kai kurie per šeštadienio išpuolį sužeisti žmonės yra kritinės būklės.Per išpuolį žuvo šeši žmonės, o dar beveik 50 sužeistųjų gydomi ligoninėse. Užpuolikai iš pradžių mikroautobusu rėžėsi į ant Londono tilto buvusius žmones, o vėliau peiliais ėmė badyti žmones šalia esančiuose baruose ir restoranuose.S.Khanas sekmadienį perspėjo, kad londoniečiai turėtų išlikti budrūs, nes teroro grėsmės lygis yra aukštas. Tačiau tuo pat metu jis pabrėžė: „Mane patikino, kad vis dar esame vienas saugiausių miestų pasaulyje“.Londono mero teigimu, teroristai nori pakenkti Britanijos demokratijai ir sužlugdyti artėjančius parlamento rinkimus, kurie suplanuoti birželio 8 dieną. Meras taip pat gyrė gelbėjimo tarnybas bei pranešė, kad po skubaus vyriausybės posėdžio policija padarys pranešimą.Tuo tarpu ataką Londone pasmerkė ir Indijos premjeras Narendra Modi, trumpame pareiškime po vizito Europoje pareiškęs, kad tokie išpuoliai kelia šoką ir baimę.
Popiežius Pranciškus meldėsi už Londono atakos aukasPopiežius Pranciškus po Sekminių mišių per tradicinį sekmadienio palaiminimą pasimeldė už Londono atakos aukas.Pranciškus meldėsi, kad Šventoji Dvasia „duotų taiką visam pasauliui ir užgydytų karo bei terorizmo, kuris ir praėjusį vakarą, Londone, smogė nekaltoms aukoms, žaizdas“.Sekminėmis baigiasi Velykų laikotarpis.
JK ministrė pirmininkė dėl Londono išpuolio kaltina „islamo ekstremizmą“Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May sekmadienį pasmerkė „piktą islamo ekstremizmo ideologiją“, kuri, pasak jos, stovi už trijų teroro atakų, įvykdytų Britanijoje nuo kovo mėnesio.Ministrė pirmininkė pareiškė, kad teroristai „kopijuoja vienas kitą“.Nors šios atakos nėra vieno sąmokslo dalis, „jos yra susijusios tarpusavyje viena svarbia prasme: jas sieja pikta islamo ekstremizmo ideologija“, pareiškė T. May, kuri pridūrė, kad „kaltininkus pulti įkvepia ... vienas kito kopijavimas“.
Užpuolikų buvo trys, bus stiprinamas patruliavimasLondono policijos komisarė Cressida Dick sekmadienį pranešė, kad Didžiosios Britanijos sostinėje bus stiprinamas pareigūnų patruliavimas, daugės ginkluotų pareigūnų.Ji taip pat informavo, kad šeštadienio vakaro ataką Londone įvykdė trys asmenys, kurie buvo nukauti.„Mes manome, kad buvo trys užpuolikai, ir manome, kad jie yra negyvi“, – sakė ji.Policijos vadovė pridūrė, jog pareigūnai „mano“, kad incidentas yra kontroliuojamas, tačiau įvykio vietoje didelė zona vis dar yra aptverta.
A. Merkel: Vokietija yra „ryžtingai Britanijos pusėje“Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pareiškė, kad Vokietija yra „ryžtingai Britanijos pusėje“ po to, kai Londone per teroro išpuolį žuvo šeši ir buvo sužeista beveik 50 žmonių.„Šiandien mus vienija ne tik siaubas ir gedulas, bet ir ryžtas. Kalbant apie Vokietiją, dar kartą kartoju, kad kovoje su visomis terorizmo formomis ryžtingai esame Britanijos pusėje“, – išplatintame pareiškime sakė A. Merkel.
Per išpuolį Londone nukentėjo ir prancūzųPer išpuolį Londone, per kurį žuvo šeši ir buvo sužeista beveik 50 žmonių, nukentėjo ir prancūzų, sekmadienį pranešė Prancūzijos prezidentūra, tačiau daugiau detalių nepateikė.„Prancūzija daro viską, kad padėtų“, – teigiama išplatintame pranešime, kuriame taip pat priduriama, jog papildomų saugumo priemonių Londone bus imtasi ir ateinantį sekmadienį čia gyvenantiems prancūzams balsuojant Prancūzijos parlamento rinkimuose.
Teroristų taikiniu tapo madingas Londono rajonasIstorinė Londono dalis, kurioje šeštadienį buvo įvykdytas teroro išpuolis, kažkada buvo sunykusi po dokų uždarymų, o dabar yra klestinti miesto vieta, kur renkasi ir hipsteriai, ir Londono Sičio finansininkai.Londono tilto ir Boro turgaus rajonas taip pat yra daugiatautė vieta, kur dažnai lankosi užsienio turistai. Netoliese yra populiarus keliautojų viešbutis ir studentų gyvenimo vieta.Vienas australas ir du prancūzai yra tarp 48 žmonių, kurie buvo nuvežti į ligonines po šeštadienio teroro išpuolio, kuomet užpuolikai ant Londono tilto mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius, o vėliau prie Boro turgaus ėmė žmones badyti peiliais.Boro maisto turgus turi kelių šimtų metų istoriją ir yra įsikūręs elegantiškame 19-ojo amžiaus pastate, apsuptame madingų barų ir restoranų, kuriuose lankosi daug jaunimo.Turgus yra netoli 12-ojo amžiaus Sadarko katedros, prie pietinio Londono tilto galo.Dabartinis tiltas buvo pastatytas praėjusio amžiaus 8-ajame dešimtmetyje ir pakeitė ankstesnįjį, apdainuotąjį sename vaikiškame eilėraštuke „Londono tiltas griūva“.Akmenimis grįstos rajono gatvės sudaro kontrastą išdygusiems dangoraižiams.„Šis rajonas per pastaruosius 15-20 metų iš esmės transformavosi, – transliuotojui BBC sekmadienį sakė Sadarko rajono tarybos vadovas Peteris Johnas. – Tai tokia gyvybinga mūsų miesto dalis ... Tai baisu."Tačiau jis pridūrė: "Tai nuostabios įvairovės rajonas ir tai nepasikeis.“Po atakos liudininkai skelbė savo nufilmuotą medžiagą. Viename klipe matyti, kaip policija bavariško stiliaus aludėje „Katzenjammers“ netoli Boro turgaus šaukia žmonėms gultis ant grindų.Kitame klipe matyti, kaip ginkluoti policininkai su šunimis patruliuoja tamsiose gatvėse aplink Sadarko katedrą, dar kiti liudininkai nufilmavo, kaip policininkai iš barų ir restoranų išlydi žmones, kurie rankas laiko ant galvų.Londono meras Sadiqas Khanas sekmadienį perspėjo, kad londoniečiai turėtų išlikti budrūs, nes teroro grėsmės lygis yra aukštas. Tačiau tuo pat metu jis pabrėžė: „Mane patikino, kad vis dar esame vienas saugiausių miestų pasaulyje“.
Žuvusių skaičius išsaugo iki 7. 
JK konservatoriai po atakos Londone sustabdė rinkimų kampanijąJungtinės Karalystės valdančioji Konservatorių partija sekmadienį paskelbė, kad dėl šešių gyvybių pareikalavusios teroro atakos Londone sustabdo ketvirtadienį įvyksiančių visuotinių rinkimų kampaniją.„Konservatorių partija šiandien visoje šalyje nevykdys rinkimų kampanijos. Dienai bėgant ir pasirodant tolesnėms detalėms apie ataką vertinsime iš naujo“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovas.
D. Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl išpuolio LondonePrezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą Britanijos karalienei Elžbietai II dėl žmonių gyvybių pareikalavusių išpuolių Londone.„Šalies vadovė pasmerkė šiuos barbariškus išpuolius ir niekuo nepateisinamą žiaurumą, bei išreiškė tvirtą Lietuvos solidarumą su Londono gyventojais ir visos Jungtinės Karalystės žmonėmis“, - rašoma prezidentės spaudos tarnybos sekmadienį išplatintame pranešime.Savo ir visos Lietuvos žmonių vardu D.Grybauskaitė palinkėjo stiprybės aukų šeimoms, vilties bei ištvermės visiems, kuriuos palietė šios atakos.
Londono centre per šeštadienio teroro ataką trys užpuolikai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius, o paskui nesirinkdami badė žmones; žuvo šešios aukos, kol ginkluoti policininkai nušovė visus užpuolikus.Teroristai, kurie siautėjo naktiniu gyvenimu garsėjančiame miesto rajone netoli Londono tilto, buvo su mirtininkų liemenėmis, kurios vėliau pasirodė esančios netikros, sakė policijos kovos su terorizmu skyriaus vadovas Markas Rowley.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.