aA
Airijos vyriausybei vadovaus socialinės apsaugos ministras Leo Varadkaras, kuris 2015 metais atvirai pareiškė esąs netradicinės seksualinės orientacijos. 38 metų indų kilmės politikas taps jauniausiu šalies istorijoje premjeru, praneša „The Guardian“.
Leo Varadkaras
Leo Varadkaras
© AP/Scanpix

Penktadienį L. Varadkaras buvo išrinktas valdančiosios partijos „Fine Gael“ lyderiu. Todėl jis netrukus užims ministrų kabineto vadovo postą, kuris atsilaisvino, kai gegužės mėnesį dabartinis premjeras Enda Kenny's pranešė atsistatydinąs.

E. Kenis pareiškė visiškai remiąs savo įpėdinį. „Tai didelė garbė jam, ir aš žinau, jog jis dės visas pastangas, kad šalies žmonių gyvenimas pagerėtų“, - sakė politikas.

L. Varadkaras praėjusių metų gegužę tapo socialinės apsaugos ministru. Prieš tai jis beveik dvejus metus vadovavo Sveikatos apsaugos ministerijai ir trejus metus ėjo transporto, turizmo ir sporto ministro pareigas. 2015 metų sausį politikas viešai prabilo apie savo netradicinę seksualinę orientaciją.

L. Varadkaro tėvas, iš profesijos gydytojas, gimė Mumbajuje. Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje jis persikėlė į Angliją. Čia jis susipažino su būsimąja žmona, kuri dirbo medicinos seserimi. Vėliau šeima pagyveno Indijoje, o po to persikraustė į Dubliną. Čia jiems ir gimė trečiasis vaikas - Leo.

Iki 1993 metų Airijoje homoseksualizmas buvo laikomas kriminaliniu nusikaltimu.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.