aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino Jungtines Valstijas užimti konstruktyvią poziciją kovoje su klimato kaita. Vašingtonui nereikėjo trauktis iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo, pareiškė jis penktadienį Sankt Peterburge vykstančiame Tarptautiniame ekonomikos forume. „Buvo galima pakeisti JAV įsipareigojimus Paryžiaus susitarime“, - pridūrė V. Putinas, kurį cituoja agentūra „Reuters“.
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas
© DELFI montažas / Scanpix

„Nesirūpinkite, džiaukitės“, - demonstratyviai ramiai kalbėjo V. Putinas. Jis teigė negalįs teisti JAV prezidento Donaldo Trumpo.

Rusija - kaip beveik visos pasaulio šalys - yra pasirašiusi Paryžiaus klimato kaitos susitarimą. Tai gera sutartis, sakė V. Putinas. Tiesa, Maskva jos dar neratifikavo. Esą dar yra neišspręstų klausimų.

D. Trumpas ketvirtadienį paskelbė, kad JAV traukiasi iš istorinio susitarimo. Jis argumentavo, kad susitarimas yra neteisingas JAV darbuotojų ir mokesčių mokėtojų atžvilgiu ir kad dabartinės jo nuostatos yra naudingesnės kitoms šalims. D. Trampas pareikalavo derybų dėl naujos tarptautinės klimato sutarties.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.