aA
Prezidento Donaldo Trumpo administracija ketvirtadienį paprašė JAV Aukščiausiojo Teismo grąžinti jos prieštaringai vertinamą draudimą atvykti į šalį šešių musulmoniškų valstybių piliečiams, nors žemesnės instancijos teismai jį atmetė.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas
© Sipa / Scanpix

„Paprašėme Aukščiausiojo Teismo svarstyti šią svarbią bylą ir esame įsitikinę, kad prezidento D. Trumpo įsakymas visiškai atitinka jo teisėtus įgaliojimus užtikrinti šalies saugumą ir ginti mūsų bendruomenes nuo terorizmo“, – vyriausybei pateikus Teismui atitinkamus dokumentus sakė Teisingumo departamento atstovė Sarah Isgur Flores.

„Prezidento nereikalaujama priimti žmones iš šalių, kurios remia ar globoja terorizmą, kol jis nustatys, kad juos galima deramai patikrinti ir (jie) nekelia pavojaus Jungtinių Valstijų saugumui“, – sakė atstovė.

D. Trumpas pirmosiomis prezidentavimo dienomis pasirašė kontroversišką įsaką, laikinai uždraudusį įvažiuoti į Jungtines Valstijas septynių musulmoniškų šalių – Irako, Irano, Sirijos, Sudano, Libijos, Somalio ir Jemeno – piliečiams. Tiek pirmąjį įsaką, tiek vėlesnį dekretą, pagal kurį iš to valstybių sąrašo buvo išbrauktas Irakas, blokavo teismai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.