aA
Ketvirtadienį Seime, priiminėjant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, politikų emocijos liejosi per kraštus.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis
© DELFI / Andrius Ufartas

Žodžių „karas“ užvirė tarp Premjero Sauliaus Skvernelio ir „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio. Jeigu būtų įteisintas reikalavimas slėpti įsigytą alkoholį, tai, R. Žemaitaičio teigimu, galėtų susiklostyti tokia situacija, kad žmogus išėjęs iš parduotuvės, „kiš alų po skverneliu“. Nors parlamentaras tvirtino turėjęs mintyje rūbą, Premjeras S. Skvernelis įsižeidė, nes tai buvo, anot jo, aliuzija į jo pavardę. Premjeras leido suprasti, kad tokie juokeliai jam nepriimtini.

„Jūs užkiškite burną tam žmogui“, - pareiškė S. Skvernelis, paminėjęs „tvarkiečių“ partiją, kuriai pareikšti įtarimai, todėl jos pirmininkas esą pripratęs prie kriminalinio žargono.

Seimo Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis Vyriausybės vadovo reakciją įvertino „kaip labai nepremjerišką“.

„Man tai labai nepremjeriška. (...) Tikrai žmonės tikisi solidumo ir tokie nevykę juokavimai, liepimas užsičiaupti burną... Ar emocijos tiek galvą yra apėmusios, kad visiškai nebesivaldo? Kita vertus, kas būtų, jeigu Lietuvą ištiktų, neduok Dieve, kokia nors rimta krizė, ar Premjeras marškinius plėšytųsi, ar eitų fiziškai susidoroti su savo kolegomis Seime? Neįkvepia ir ganėtinai gąsdina, juo labiau, jeigu tikros yra kalbos apie jo pretenzijas į 2019 metų rinkimus, tai turėti prezidentą, kuris liepia užsičiaupti visiems, kurie jam nepatinka, neatrodo labai rimta“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis, vertindamas aistras Seimo plenarinių posėdžių salėje.

Tačiau emocijos nesutrukdė Seimo nariams pakankamai vieningai priimti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas. Už jas balsavo 101 Seimo narys, prieš - 10, susilaikė 10 parlamentarų. Dalis nuostatų įsigalios nuo 2018-ųjų, kitos - nuo 2020 metų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.