aA
Juodkalnijos ministras pirmininkas trečiadienį „destruktyviais ir primityviais“ pavadino Rusijos veiksmus, kai iš šalies buvo išsiųstas vienas aukšto rango Juodkalnijos pareigūnas.
Duško Markovičius
Duško Markovičius
© AFP / Scanpix

Premjeras Duško Markovičius sakė, kad tai nepakeis jo šalies provakarietiško kurso.

Juodkalnijos vyriausybės lyderis pakomentavo situaciją, kai savaitgalį šalies valdančiosios partijos aukšto rango pareigūnui Miodragui Vukovičiui Maskvos oro uoste nebuvo leista persėsti į kitą lėktuvą.

Rusijos užsienio reikalų ministerija sakė, kad į susitikimą Baltarusijoje skridęs M.Vukovičius visą naktį buvo laikomas Domodedovo tarptautinio oro uosto tranzito zonoje, nes Juodkalnija prisidėjo prie Maskvai dėl veiksmų Ukrainoje taikomų Europos Sąjungos sankcijų.

Į Juodkalniją M.Vukovičius grįžo pirmadienį.

D.Markovičius sakė girdėjęs, kad Maskva sudarė „slaptą“ Juodkalnijos piliečių, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą. Juodkalnijos žiniasklaidos duomenimis, į jį įtraukta apie 70 asmenų.

Rusijos ambasados Juodkalnijoje atstovė Jelizaveta Borisova rusų naujienų agentūrai TASS sakė, kad visi Juodkalnijos žiniasklaidos bandymai sudaryti Maskvos „nepageidaujamų“ piliečių sąrašą „neturi pagrindo“.

Anksčiau Juodkalnija buvo artima Rusijos sąjungininkė, bet birželį šalis taps 29-ąją NATO nare. Dėl šios priežasties Maskva ėmė grasinti ekonominėmis bei politinėmis baudžiamosiomis priemonėmis.

„Toks požiūris, nukreiptas prieš šalį, norinčią nuspręsti savo ateitį, yra nuviliantis, – sakė D.Markovičius. – Niekada nemačiau tokio lygio destruktyvumo, primityvumo. Tai atspindi to (Rusijos) režimo būdą.“

„Jokiu būdu nenukrypsime nuo savo (provakarietiško) įsipareigojimo“, – pridūrė jis.

Juodkalnija kaltina Rusiją ir jos slaptųjų tarnybų agentus sąmokslu nuversti parlamentą po spalį vykusių rinkimų ir neleisti šaliai prisijungti prie Aljanso. Kremlius šiuos kaltinimus neigia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.